Print this page

Συνέντευξη Δημήτρης Δόντσιος: "Ιδρύεται ομάδα βετεράνων μπάσκετ στο Ηράκλειο"

09 Feb 2016 Written by

Η δημιουργία ομάδας μπάσκετ βετεράνων από το Ηράκλειο, έκανε ως προσπάθεια τα πρώτα της βήματα, στο φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έδωσε το περασμένο Σάββατο (6/2) στο κλειστό γυμναστήριο Δυο Αοράκια, με τους βετεράνους της Ελλάδος (Διαβάστε και εδώ σχετικά). Το φιλικό είχε οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, καθώς το παρακολούθησαν περίπου 1000 θεατές και τα έσοδα διατέθηκαν στα ιδρύματα "Δικαίωμα στη ζωή" και "Ηλιαχτίδα".

Στο αγωνιστικό μέρος, ξύπνησαν μνήμες , καθώς το κοινό είχε την ευκαιρία να δεί ξανά στο παρκέ παίκτες με μεγάλο παρελθόν στο Ελληνικό μπάσκετ, όπως ο Γαλακτερός, ο Χριστοδούλου, ο Μπουντούρης, αλλά και ο Γιάννης Ιωαννίδης (προπονητής), οι οποίοι κέρδισαν το χειροκρότημα της εξέδρας, όπως και οι παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο μπάσκετ της πόλης, όπως ο Δόντσιος, ο Θεοδωρίδης, ο Καραφύλλης κλ.π.

Οι Ελληνες Βετεράνοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και πήραν τη νίκη με 106-64, απέναντι στους Βετεράνους του Ηρακλείου που έδειξαν ότι χρειάζονται...προπόνηση!

Ο Δημήτρης Δόντσιος, πρώην αθλητής του Ηρακλείου, μιλώντας στον «ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1» και στον Γιώργο Κορτσιδάκη αναφερόμενος στην προσπάθεια αυτή, τόνισε ότι στόχος είναι ο σύλλογος βετεράνων μπάσκετ από το Ηράκλειο (όχι την ομάδα, αλλά την πόλη συνολικά), να αποκτήσει επίσημη μορφή και να ξεκινήσει μια πορεία φιλανθρωπικής προσφοράς, μέσα από τη συμμετοχή του σε αγώνες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Μάλιστα δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για αυτό το εγχείρημα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που το έχουν αγκαλιάσει από το ξεκίνημα του.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές από τον Δημήτρη Δόντσιο στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 : 

-Για το χαρακτήρα του φιλανθρωπικού φιλικού:

« Θέλουμε να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε αυτός είναι ο σκοπός. Ηταν μια προσπάθεια με ένα σκοπό. Να δώσουμε χαρά στα παιδιά των δυο ιδρυμάτων, στα οποία και δόθηκαν τα έσοδα της εκδήλωσης. Το ποιος το κάνει δεν έχει σημασία. Η συμβολή όλων είναι το ζητούμενο και το γεγονός ότι συνέβαλαν πολλοί σε αυτό το γεγονός. Πέρα από τη δική μας συμμετοχή και του κόσμου που ήρθε στο γήπεδο και βοήθησε, σημαντική ήταν η συμβολή από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την ΕΚΑΣΚ με τον Μπάμπη Μαρκάκη, την διαφημιστική εταιρεία του Μανόλη Ρουσάκη, των χορηγών και κάποια κεφάλαια που βάλαμε και εμείς».

-Για τη σκέψη της ίδρυσης συλλόγου βετεράνων μπάσκετ στο Ηράκλειο…

«Αυτό το φιλικό ήταν η αρχή για να κάνουμε ως βετεράνοι του Ηρακλείου μια προσπάθεια με μέλλον. Σε όλο τον κόσμο δραστηριοποιείται η ανάγκη για κάποια πρωταθλήματα βετεράνων σε Παγκόσμιο και Πανευρωπαικό επίπεδο που υπάρχουν ήδη, αλλά και σε επίπεδο εθνικού πρωταθλήματος. Το 2013 η Θεσσαλονίκη έκανε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων με 170 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Ενεργοποιούνται μεγάλοι αθλητές σε όλο τον κόσμο, της ηλικίας μας και ακόμα πιο πάνω. Οι βετεράνοι κάνουν φιλανθρωπικούς αγώνες, οι νέοι μαθαίνουν ποιοι είμαστε και οι παλιοί μας ξαναθυμούνται. Είναι μια δύναμη που ενεργοποιείται.

Θέλουμε και εμείς να δημιουργήσουμε μια ομάδα βετεράνων και είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα παιδιά από το Ηράκλειο που θέλουν να συμμετάσχουν. Θα πρέπει να τονίσω, ότι όλα αυτά γίνονται για φιλανθρωπικούς και μόνο λόγους».

-Για την ανταπόκριση που είχε η προσπάθεια για το σύλλογο βετεράνων μπάσκετ στο Ηράκλειο:

«Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από πολλούς που θέλουν να συμμετάσχουν. Κάποια παιδιά ακόμα και εκτός Κρήτης έβγαλαν τα εισιτήρια και κατέβηκαν μόνοι τους στο φιλικό παιχνίδι. Τόσο πολύ αποδέχθηκαν αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Υπάρχουν και πολλά άλλα παιδιά που δεν έχουν ενταχθεί σε αυτό το στάδιο στην ομάδα μας, αλλά επειδή θα έχουμε συνέχεια, τους θέλουμε κοντά για να δημιουργήσουμε μεγάλο όγκο ανθρώπων. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι είναι δίπλα μας πολλοί άνθρωποι. Είμαστε πολύ ζεστοί γιατί βλέπουμε την ανταπόκριση του κόσμου και σε όποιον έχουμε απευθυνθεί, έχει πεί ότι θα έρθει και θα συμβάλει στην προσπάθεια μας».

-Για το ποιοι βετεράνοι έχουν δικαίωμα συμμετoχής σε αυτό το σύλλογο:

“Το Ηράκλειο είναι μια μεγάλη πόλη και δεν διαχωρίζουμε συλλόγους, μπορούν να συμμετέχουν από όλες τις ομάδες. Μαζευτήκαμε 20 άτομα, ενώ έπρεπε να είμαστε 12. Θα γίνουμε και περισσότεροι».

-Για το αν οι βετεράνοι του Ηρακλείου, έχουν ανάγκη από …προπονήσεις:

«Τα περισσότερα παιδιά που συμμετέχουμε…κινούμαστε λίγο. Οι υπόλοιποι πρέπει να το πάρουν λίγο πιο ζεστά».

Read 12236 times Last modified on Monday, 22 February 2016 12:53
Rate this item
(0 votes)

Latest from george