karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Συνέντευξη Μανόλης Φωτάκης: "Tα σημεία κλειδιά της δικαίωσης του ΟΦΗ"

14 Jan 2016 Written by

Ηταν από εκείνους που πίστεψαν περισσότερο από κάθε άλλο, την δικαστική δικαίωση του ΟΦΗ, στην υπόθεση των έξι βαθμών. Ο νομικός του ΟΦΗ Μανόλης Φωτάκης εργάστηκε σκληρά και τελικά δικαιώθηκε, καθώς ο ΟΦΗ κατάφερε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, να ανατρέψει την απόφαση της αφαίρεσης 6 βαθμών που του είχε επιβληθεί για την περσινή του αποχώρηση από την Σούπερ Λίγκ. Με μια συντεταγμένη και σοβαρή νομική εκπροσώπηση ο ΟΦΗ απέδειξε στο δικαστήριο ότι δεν θα μπορούσε να τιμωρηθεί για μια διάταξη, που μπήκε στο ΚΑΠ Ερασιτεχνών της ΕΠΟ, πολύ αργότερα (30 Ιουνίου) από την απόφαση αποχώρηση του ΟΦΗ από την Σούπερ Λίγκ (23 Απριλίου) και η οποία υποχρεώνει το Ερασιτεχνικό σωματείο να κουβαλήσει την ποινή που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ. Η απαγόρευση της αναδρομικότητας του νόμου, αποτέλεσε το μεγάλο επιχείρημα του ΟΦΗ, όπως επίσης και η εκδίκαση της υπόθεσης από Τακτικούς Δικαστές και όχι από το προηγούμενο καθεστώς που υπήρχε στην ΕΠΟ.

Ο νομικός του ΟΦΗ μίλησε στον «ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1» και στον Γιώργο Κορτσιδάκη και ανέλυσε τα πιο σημαντικά σημεία της δικαίωσης του ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές του αναφορές:

 

-κ. Φωτάκη μεγάλη δικαίωση για σας, η απόφαση υπέρ του ΟΦΗ στο θέμα των βαθμών…

«Είναι μια δικαίωση για τον ΟΦΗ και όχι για μένα. Εγινε το αυτονόητο. Ηταν μια άδικη ποινή που είχε επιβληθεί για το ΟΦΗ. Δεν μπορεί να πειθαρχική ποινή να έχει αναδρομική δύναμη, όταν έχει δυσμενείς συνέπειες για αυτόν που θα υποστεί αυτήν την ποινή».

-Μεγάλη υπόθεση επίσης ότι ομόφωνα και οι 5 τακτικοί δικαστές ψήφισαν υπέρ του ΟΦΗ…

 «Αυτό, αναδεικνύει το πόσο δίκιο είχε ο ΟΦΗ στην υπόθεση της ΕΠΟ. Ακόμη και το μέλος της ΕΠΟ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους ογκόλιθους, τους πολύπειρους δικαστές. Το ξέρω αυτό όποτε πηγαίνω για υποθέσεις στον Αριο Πάγο. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο, παροχής δικαιοσύνης. Ημουν σίγουρος ότι δυο Αρεοπαγίτες και ένα πρόεδρος Εφετών, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούσαν παρά να καταλάβουν το δίκαιο αίτημα του ΟΦΗ»

 -Δικαιώθηκε τελικά η επιλογή σας να δικάσουν την υπόθεση Τακτικοί δικαστές

 «Ναι. Όταν υποβάλαμε στις 9 Οκτωβρίου την αίτηση ακυρώσεως της αποφάσεως που μας επιβλήθηκε, δεν είχαν οριστεί ακόμα οι Τακτικοί δικαστές. Εμείς υποβάλλαμε δήλωσης αποδοχής αρμοδιότητας του οργάνου.

Ζητήσαμε όμως την εφαρμογή του νόμου Κοντονή για την εκδίκαση της υπόθεσης από  Τακτικούς δικαστές. Ζητήσαμε την εξαίρεση του πρώην προέδρου, γιατί ήταν αυτός που με την μη έκδοση δελτίων πέρσι, οδήγησε την ομάδα μας στο σημείο που είναι σήμερα.Μετά από όλη αυτήν την πίεση, πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα δικάσουν την υπόθεση τακτικοί δικαστές. Δικαιωθήκαμε για αυτό, γιατί αποδόθηκε δικαιοσύνη».

 -Θεωρείτε με τους Τακτικούς Δικαστές σε αυτά τα όργανα, θα δούμε και δικαιότερες αποφάσεις;

«Πνέει ένας νέος άνεμος. Στις πειθαρχικές ποινές  είναι αυστηροί, αλλά στα νομικά θέματα, θα έχουμε απονομή δικαιοσύνης. Είμαι βέβαιος για αυτό.

Ετσι θα ανέβει και η αξιοπιστία του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

 -Η απόφαση αυτή είναι αμετάκλητη υπέρ του ΟΦΗ. Δεν μπορεί κανείς να την προσβάλει;

 «Η απόφαση είναι αμετάκλητη, Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε πλεον. Δικαιωθήκαμε οριστικά».

-Tελικά ποιο πιστεύετε ότι ήταν το κλειδί της δικαίωσης του ΟΦΗ;

 "Το κλειδί για μας ήταν το νομικό δίκαιο μας. Δεν μπορούσε ο νόμος να έχει αναδρομική ισχύ. Αυτό ήταν ένα ακλόνητο επιχείρημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αντώνη Βγόντζα, που έδωσε μαζί μας την μάχη της δικαίωσης. Όπως ασφαλώς και τον κ. Κωσταντίνο Χρυσόγογο η γνωμοδότηση του οποίου μέτρησε πολύ για μας. Ακόμα, θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη του κ. Βγόντζα, τον Κώστα Πρατικάκη, ο οποίος με εντυπωσίασε με την τεκμηριωμένη  τοποθέτηση του στο θέμα της αναδρομικότητας. Ολοι μαζί τα καταφέραμε».

 -απόφαση του ΟΦΗ συμπαρασύρει και Νίκη Βόλου, Πιερικό, που και αυτοί είχαν -6;

 «Η Νίκη Βόλου δικαιώθηκε. Μάλιστα ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου επικοινώνησε μαζί μου για να με ευχαριστήσει. Είχαμε μια συνεργασία στο θέμα αυτό. Πιστεύω ότι το δεδικασμένο θα βοηθήσει και τον Πιερικό».

 -Η φωτογραφική αυτή διάταξη θα παραμείνει στον ΚΑΠ;

 “Η διάταξη αυτή πέρασε το καλοκαίρι για τον ΟΦΗ. Δε μπορεί να τύχει αναδρομικής ισχύος. Για το μέλλον πιστεύω ότι θα ισχύσει για τις ομάδες που από εδώ και πέρα δηλαδή ακολουθήσουν το δρόμο του ΟΦΗ”.

 Διαβάστε ακόμη: Το χρονικό της δικαίωσης του ΟΦΗ

 

Read 11125 times Last modified on Friday, 22 January 2016 12:43
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi