Print this page

Συνέντευξη Γιάννης Ταραλίδης: "Ο Κισσαμικός, η Κύπρος και ο ΟΦΗ"

21 Oct 2015 Written by

Με το «καλό» του αριστερό πόδι «σκότωσε» τον ΑΟΧανιά στο κρητικό ντέρμπι της Γ Εθνικής και χάρισε στον Κισσαμικό, μια σπουδαία και ιστορική νίκη (0-1) στα Περβόλια. Ο 34χρονος Γιάννης Ταραλίδης, ο οποίος μετά την πορεία του στον ΟΦΗ (2007-9), επέστρεψε στην Κρήτη για λογαριασμό του Κισσαμικού, μίλησε στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, για την επιστροφή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από 2,5 χρόνια στην Κύπρο, αλλά και  για τον ΟΦΗ της Γ Εθνικής, για τον οποίο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιστρέψει σύντομα στις μεγάλες κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του Γιάννη Ταραλίδη στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ και τους 92.1:

-Γιάννη το αριστερό (πόδι) πάει καλά έτσι;

«(Γέλια) Ναι, δόξα το Θεό. Πάει καλά. Προσπαθούμε. Όταν μπαίνει η μπάλα γκολ, όλα είναι καλά».

-Με δικό σου γκολ, ο Κισσαμικός πανηγύρισε μια ιστορική νίκη απέναντι στον ΑΟΧανιά…

«Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι και φαινόταν ότι θα κριθεί το γκολ. Εχω εντολή και λόγω ύψους, αλλά και λόγω του σουτ, να είμαι κοντά στην περιοχή. Ετσι έγινε. Μου ήρθε η μπάλα, σούταρα και πήγε στα δίχτυα».

-Θεωρείς δίκαιη τη νίκη του Κισσαμικού;

«Παλέψαμε το παιχνίδι και δικαιωθήκαμε με το αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος είχε βέβαια τρία δοκάρια και ήμασταν τυχεροί. Είχαμε σε καλή μέρα και τον τερματοφύλακα μας, τον Λαζαρίδη.

Επαναπαυθήκαμε μετά το 1-0 και γυρίσαμε πίσω. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε».

-Τι σημαίνει για τον Κισσαμικό να κερδίζει τον ΑΟΧανιά;

«Σημαίνει πολλά για την τοπική κοινωνία. Ο Κισσαμικός είναι μια νέα ομάδα για τα Χανιά. Κερδίσαμε μια ιστορική ομάδα και μετά από αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει όλοι να είναι υπερήφανοι.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα πιστεύω ότι οι ομάδες θα μας βλέπουν διαφορετικά. Γιατί πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, κάποιοι έλεγαν ότι είμαστε πρώτο φαβορί για να πέσουμε, αλλά βλέπουν τώρα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το δείχνουμε στο γήπεδο, ότι είμαστε σκληρή ομάδα και δεν καταθέτουμε τα όπλα σε κανένα παιχνίδι. Εχουμε παίξει τρία παιχνίδια έξω και δεν χάσαμε σε κανένα. Μάλιστα και στα τρία αυτά παιχνίδια θα μπορούσαμε να κάνουμε και τρείς νίκες, αν είχαμε πιο καθαρό μυαλό στα παιχνίδια με Τρίκαλα και Ζάκυνθο, που είναι δυνατές ομάδες της κατηγορίας».

-Εχετε ένα πρόβλημα με το γηπεδικό, πάντως…

«Ναι αυτό υπάρχει. Όλα τα παιχνίδια τα αισθανόμαστε εκτός έδρας. Δεν παίζουμε στο γήπεδο μας. Αυτό είναι πρόβλημα. Το γήπεδο του Κισσαμικού έχει πλαστικό τάπητα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Β’ Εθνική. Οι προπονήσεις μας γίνονται σε πλαστικό και αυτό είναι μια μεγάλη επιβάρυνση για τους παίκτες. Περιμένουμε να φτιαχτεί το βοηθητικό για να λύσουμε το πρόβλημα. Αλλάζουμε συνθήκες στα παιχνίδια, από το πλαστικό στο φυσικό χόρτο και για αυτό και μας βγαίνει μια κόπωση σαν ομάδα μετά το 60’-70’ κάθε αγώνα».

-Ποιος είναι ο στόχος του Κισσαμικού…

«Ο στόχος είναι η παραμονή. Δεν μιλάμε για τίποτε άλλο. Μακάρι να έρθει κάτι περισσότερο, αλλά είναι πολύ νωρίς. Ο Κισσαμικός είναι μια νέα ομάδα και έχει αλλάξει κατά πολύ το ρόστερ της. Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που έχει καταφέρει μέχρι τώρα η ομάδα. Εχουμε καλό κλίμα και αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

-Από την Α’ κατηγορία Κύπρου, στην Β’ Εθνική Ελλάδος. Τι συνθήκες βρήκες στον Κισσαμικό…

«Αν εξαιρέσουμε κάποιες μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λίγκ, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Ο διαφορές είναι στα προπονητικά κέντρα και στα συμβόλαια. Να δείτε ότι κάποιες ομάδες της Β’ Εθνικής θα κοντράρουν ομάδες της Σούπερ Λίγκ στο Κύπελλο».

-Ησουν 2, 5 χρόνια στην Κύπρο. Γιατί έφυγες;

«Θα μπορούσα να μείνω και άλλο, αλλά συνέβησαν κάποια πράγματα στην προηγούμενη ομάδα, που με ανάγκασαν να φύγω. Είχα ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο, αλλά τελικά αποφάσισα με την οικογένεια να δεχθώ την πρόταση του Κισσαμικού. Με τον Ερμή στην Κύπρο, πήγαμε Ευρώπη και τελικό Κυπέλλου, αλλά το φινάλε ήταν κακό. Η ομάδα άλλαξε 36 ποδοσφαιριστές. Πρέπει να είναι ρεκόρ αυτό».

-Την πορεία του ΟΦΗ στην Γ Εθνική, την παρακολουθείς;

“Φυσικά. Πάντα παρακολουθώ τον ΟΦΗ. Είναι δυσάρεστο να βλέπεις μια τόσο μεγάλη ομάδα, να βρίσκεται εκεί. Είμαι βέβαιος όμως, ότι ο ΟΦΗ θα επανέλθει. Το δείχνει τώρα με την αγωνιστική του παρουσία και νομίζω ότι αργά ή γρήγορα θα επανέλθει στα σαλόνια.

Θα προσπαθήσω, εφ όσον μου το επιτρέψουν οι αγωνιστικές μου υποχρεώσεις με τον Κισσαμικό να βρεθώ στο Γεντί Κουλέ για να δω κάποιο παιχνίδι».

-Πέρασες και εσύ κάποια στιγμή από τη Γ Εθνική. Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που θα βρεί ο ΟΦΗ;

“Nαι, έχω παίξει Γ Εθνική με τη Γλυφάδα. Ο ΟΦΗ το μόνο που πρέπει να φοβηθεί είναι ο κακός του εαυτός. Είναι δύσκολη κατηγορία που στηρίζεται στη δύναμη. Δεν υπάρχουν συστήματα. Παίζει ρόλο το πάθος και η δύναμη. Το ίδιο ισχύει και στη Β Εθνική βέβαια. Εύχομαι στον ΟΦΗ να τα καταφέρει».

Read 11185 times Last modified on Monday, 26 October 2015 11:09
Rate this item
(0 votes)

Latest from george