kortsidakis500x176fimi

ASFALEISKRITI500X176

ALMYRA2018

logo rossetti 300dpi

fastfitness 500X176 01

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

autotrack 500X176 2

PASTARELLA 500x176

balnea111

stella

georgia500X176

vavoulas336x280 build

kortsidakis 500x176 arxontiko

KABAKAS-mvpnnnn

skai-korts500x176

viewtag500x176

"Ο ΟΦΗ είναι τυχερός που έχει τον Μπούση" δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στον ΣΑΚΙ Κρήτης 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη. Ο γνωστός νονικός είχε σημαντική συμβολή στην υπόθεση αθώωσης του ΟΦΗ, στην επιτροπή εφέσεων, καθώς εκπροσώπησε τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Φώτη Τσάλο και όπως ανέφερε "είπα στον κ. Τσάλο, μόλις μελέτησα τη δικογραφία, ότι θα αθωώσω και εσένα και τον ΟΦΗ. Οπως και έγινε".

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε για την υπόθεση του ΟΦΗ ότι "για να υπάρχει καταδικαστική απόφαση, πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις. Εδώ, δεν υπήρχε τίποτα" και υπογράμμισε ότι "είχα εμπιστοσύνη στη σύνθεση της επιτροπής. Υπήρχε ένας κορυφαίος εφέτης, ήμουν βέβαιος ότι θα υπάρχει σωστή κρίση".

Για την διαφορά της απόφασης της Εφέσεων, με αυτή της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ, που υποβίβασε πρωτόδικα τον ΟΦΗ, υποστήριξε ότι "ο ΟΦΗ πήγε εντελώς χαλαρά και ανύποπτα", σε πρώτο βαθμό.

Ενώ για το αν "βασανίστηκε" για το αν θα πρέπει να αθωώσει τον ΟΦΗ, την ίδια ώρα που είναι πρόεδρος της Λάρισας, ανέφερε πως "ήταν και μια πρόκληση για μένα. Κάθε μέρα αποδεικνύεις με τις συμπεριφορές σου, το σύστημα αξιών που έχεις".

Ο Κούγιας μίλησε ακόμη για το παλαιότερο ενδιαφέρον που είχε δείξει για να αγοράσει τον ΟΦΗ, τη συμφωνία με τον Φανούρη Βατσινά και το πως χάλασε το Deal λίγο πριν τις υπογραφές, λέγοντας ότι "αντί να αγοράσω τον ΟΦΗ, πήρα το καλύτερο σπίτι της Κρήτης", ενώ εκτίμησε ότι "ο ΟΦΗ θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, αν κερδίσει τον Αστέρα". Οσο για το μπαράζ παραμονής εκτίμησε πως "η ομάδα της Σούπερ Λίγκ που θα παίξει θα σωθεί, καθώς το επίπεδο της Β' Εθνικής είναι χαμηλό".

Τέλος, παραδέχθηκε ότι θα συνεχίσει στη Λάρισα, καθώς δεν βρέθηκε αγοραστής και έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό για τη νέα περίοδο, με τους 22 απο τους 25 παίκτες να υπογράφουν συμβόλαια για τα επόμενα τρία χρόνια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι 31 βαθμοί που έχει η Λάρισα, είναι αρκετοί για να σωθεί, αλλά ανέφερε ότι θα πάρει και άλλους βαθμούς με ΑΕΚ και Ολυμπιαικό, στα δυο τελευταία της παιχνίδια.

Αναλυτικά οι αναφορες του Αλέξη Κούγια στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1:

 -Για την αθώωση του ΟΦΗ:  "Hμουν απο την αρχή βέβαιος για την αθώωση όλων. Η όλοι θα αθθωνόταν ή όλοι θα καταδικαζόταν. Η συμμετοχή του Τσάλου στην υπόθεση ήταn πολύ σημαντική. Υπήρξε πρόεδρος, της ομάδας.

Το είχα πεί από την αρχή ,ότι θα υπάρχει αθωωτική απόφαση. Δεν υπήρχε καμία προυπόθεση, για καταδικαστική απόφαση. Για να υπάρχει καταδικαστική απόφαση, πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις.
Εδώ, δεν υπήρχε τίποτα. Το κατηγορητήριο είναι ότι έστησαν ένα παιχνίδι, για το στοίχημα.
Για αυτό διενεργήθηκε έρευνα σε βαθμό κακουργήματος. Στο παιχνίδι δεν υπήρχε στοιχιματισμός. Παίχθηκαν 1300 ευρώ. Όταν το ερεύνησα, ήμουν σίγουρος, για την απόφαση.

Είχα εμπιστοσύνη στη σύνθεση της επιτροπής. Υπήρχε ένας κορυφαίος εφέτης, ήμουν βέβαιος ότι θα υπάρχει σωστή κρίση".

-Για τη διαφορά της πρωτόδικης απόφασης υποβιβασμού απο την επιτροπή δεοντολογίας και την αθθώση του ΟΦΗ στην Επιτροπή Εφέσεων:
"Αν και τώρα η κρίση, ήταν ότι έγινε η πράξις, θα είχαμε την ίδια ποινή.
Δεν αλλάζει αυτό. Αρα ή δεν έγινε η πράξη και πρέπει να απαλλαγούν όλου, φυσικά πρόσωπα και ομάδες ή έγινε η πράξη και πρέπει να καταδικαστούν όλοι. Είναι θέμα ερμηνείας. H επιτροπή δεοντολογίας, ερμήνευσε διαφορετικά την αξιοπιστία των στοιχείων. Τα δικαστήρια δεν βγάζουν αποφάσεις πατώντας ένα κουμπί. Πιθανότατα δεν βοηθήθηκε, η επιτροπή δεοντολογίας. Το παραδέχθηκαν και όλοι αυτό. Ηταν εντελώς διαφορετική η υπεράσπιση στην έφεση.Το παραδέχθηκε και ο κύριος Μπούσης".

-Αρα πήγε χαλαρά ο ΟΦΗ σε πρώτο βαθμό;

"Νομίζω πήγε εντελώς χαλαρά και ανύποπτα".

-Για το αν το γεγονός ότι ήταν πρόεδρος της Λάρισας, τον βασάνισε στο να αναλάβει την υπόθεση:
"Όχι. Δεν με βασάνισε. Σε όλες τις σημαντικές υποθέσεις τα τελευταία 40 χρόνια, μου ζητούν να συμμετάσχω. Σε άλλες επιλέγω να συμμετάσχω και σε άλλες όχι. Γνωρίζουν όλοι την ακεραιότητα μου. Ηταν και μια πρόκληση για μένα. Κάθε μέρα αποδεικνύεις με τις συμπεριφορές σου, το σύστημα αξιών που έχεις. Ηθελα να μελετήσω τη δικογραφία. Τη μελέτησα. Είπα στον κ. Τσάλο, θα απαλλαγείς και εσύ και ο ΟΦΗ. Ηταν καθοριστική η παρουσία μου στην εκδίκαση. Ανάλωσα το 80% της υπεράσπισης  και τα επιχειρήματα ήταν καταλυτικά. Ημουν βέβαιος, ότι θα έχουμε αθωωτική απόφαση".

-Για τη σχέση του με το Ηράκλειο και την Κρήτη:

"Μη ξεχνάτε, ότι με το Ηράκλειο και την Κρήτη, έχω ιδιαίτερους δεσμούς.
Στο Ηράκλειο, έχω σπίτι. Μην ξεχνάτε, ακόμή ότι παρ’ ολίγο να ήμουν ιδιοκτήτης του ΟΦΗ.
Ηταν τότε που είχε την εταιρεία ο Φανούρης Βατσινάς. Συμφωνήσαμε, δώσαμε τα χέρια, φύγαμε να πάμε να πάμε να φάμε ψάρι, μαζί με τον αντινμομάρχη το Γιώργο Μαρή. Πήγαμε στο Παλαιόκαστρο σε ένα ταβερνάκι.
Το απόγευμα θα υπογράφαμε. Είχα φέρει και τα χρήματα μαζί μου, που ήταν πάρα πολλά.
Ενώ ετοιμαζόμασταν, μου είπε ότι δεν μπορώ, να αφήσω τον ΟΦΗ, γιατί υποφέρω.
Τελικά αντί για τον ΟΦΗ, πήρα το σπίτι.
Είναι το ωραιότερο σπίτι της Κρήτης".

Για το αν είχε πρόβλημα στη Λάρισα που ενεπλάκη νομικά στην υπόθεση του ΟΦΗ:

"Είχα πρόβλημα στη Λάρισα, γιατί οι κακόπιστοι είπαν τι κάνει ο Κούγιας.

Ξέρετε, η ζωή είτε σε επιβεβαιώνει, είτε σε διαψεύδει. Ποδόσφαιρο παίζουμε. Μένουν δυο παιχνίδια.
Η ομάδα μου με τους βαθμούς που έχει μπορεί να έχει σωθεί.
Είμαστε καλά και στις ισοβαθμίες. Θα πάρουμε και άλλους βαθμούς, όπως πήραμε και με τον ΠΑΟΚ.

Εδιωξα σημαντικούς παίκτες, όταν αρνήθηκαν να ανανεώσουν με την ομάδα. Ηθελα να είναι παίκτες, που έχουν ταυτίσει το μέλλον τους με την ΑΕΛ και δικαιώθηκα για αυτό.

Είναι μια καλή ομάδα, η οποία του χρόνου, θα έχει 22 από τους 25 παίκτες με συμβόλαια για άλλα τρία χρόνια".

-Για το αν θα μείνει στη Λάρισα:
"Tι να κάνω δηλαδή; Δεν εμφανίστηκε αγοραστής. Ένα σενάριο που παρουσιάστηκε ήταν Fake News".

-Για τις εντυπώσες του, απ τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση:
"Eίναι τυχερός ο ΟΦΗ με τον Μπούση. Αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει.
Όταν αποφασίζεις να εμπλακείς με το ποδόσφαιρο και είσαι ο εγγυητής μιας ιστορικής ομάδας, να ξέρεις ότι οι λύπες είναι πιο πολλές από τις χαρές.

Όταν βλέπεις ευγνωμοσύνη όμως, περπατάω στη Λάρισα και τα παιδιά έρχονται να φωτογραφηθούμε μαζί, είσαι ο εγγυητής της κοινωνικής ηρεμίας, κατά κάποιο τρόπο.

Υπάρχουν μέρη που ο κόσμος έχει μέρος της κουλτούρας του, την ομάδα, μέρος της καθημερινότητας του.
Αν χαθεί αυτό, οι άνθρωποι δεν είναι καλά.
Όταν μπορείς να τους δώσεις τη χαρά, είναι μεγάλο πράγμα".

Για το αν θα μείνει ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκ:

"Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με τον Αστέρα. Εχει απουσίες ο Αστέρας, είναι και κακή ομάδα. Δεν πήρε τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρει. Ο ΟΦΗ συνήλθε, με τα Γιάννινα ήταν εξαιρετρικός, έμαθαν και οι προπονητές την ομάδα προφανώς.Αν κερδίσει τελειώνει το θέμα του απευθείας υποβιβασμού.
Οποια ομάδα της Σούπερ Λίγκ και να παίξει μπαράζ, θα μείνει στην κατηγορία.
Ο Πλατανιάς θα είναι μάλλον από την Β’ Εθνική. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό".

«Ο σημερινός ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, ο Μιχάλης Μπούσης, είναι ένας ακέραιος άνθρωπος, που έχει βάλει αρκετά χρήματα στην ομάδα και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να την αναβαθμίσει και μόνο».
Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος συμμετείχε στην εκδίκαση της Εφεσης του ΟΦΗ, την περασμένη Τετάρτη στην ΕΠΟ, περιέγραψε το προφίλ του σημερινού ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, έχοντας διαμορφώσει εικόνα από τις συναντήσεις που έχει μαζί του τον τελευταίο καιρό, για διάφορες υποθέσεις της ομάδας.
Ο κ. Λαμπρινός μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, ανέφερε για την προσπάθεια του ΟΦΗ για δικαίωση ότι «είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», ενώ εκφράζοντας και το σχόλιο του μέσα από τη νομική του εμπειρία για την υπόθεση, τόνισε πως «δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Εχει αρκετά στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν, όπως το ότι ουδείς ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, είχε ανάμιξη σε αυτήν την ιστορία. Υπάρχουν αρκετά αξιοποιήσιμα στοιχεία».
Ο κ. Λαμπρινός αναφερόμενος χαρακτήρισε άδικα τα όσα καταλογίζονται στον ΟΦΗ και όπως είπε «είναι απολύτως άδικο να τιμωρηθεί μια ολόκληρη πόλη, για να μην πω και ευρύτερα το νησί. Ο ΟΦΗ ποτέ δεν είχε απασχολήσει την δικαιοσύνη για τέτοια πράγματα» και πρόσθεσε με νόημα ότι «η σημερινή διοίκηση του ΟΦΗ, έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Τα ενδιαφέροντα της επίσης, είναι καθαρά αγωνιστικά, με την αναβάθμιση της ομάδας και μόνο».

Για τη νομική υπεράσπιση του ΟΦΗ απο τους κ.κ. Λίβα, Κοτσάλη, Παπαστεφανάκη, ο δήμαρχος Ηρακλείου με τη νομική του εμπειρία, ανέφερε ότι "είναι τρείς εξαιρετικοί και πολύ έμπειροι συνάδελφοι, μια πλήρης υπερασπιστική ομάδα".
Για την εικόνα που έχει εισπράξει από τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα ακέραιο άνθρωπο, ο οποίος έχει βάλει αρκετά χρήματα στην ομάδα, για να την βοηθήσει. Νομίζω ότι είναι ακέραιοι και ο συνεργάτες του, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πουρσανίδης. Είναι σοβαροί και μετρημένοι άνθρωποι».
Ενώ για τον αναβρασμό που υπάρχει στους οπαδούς του ΟΦΗ και την προειδοποιητική τους ανακοίνωσε σε περίπτωση αρνητικής απόφασης για τον ΟΦΗ, ανέφερε ότι «προτείνω να μην είμαστε ψύχραιμοι και χωρίς όξυνση σε αυτή τη φάση. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο, αυτή τη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η δίκη του ΟΦΗ: Τα βασικά σημεία που δείχνουν δικαίωση

Συγκίνησε ο Μπούσης

Η παράταση στην αγωνία του ΟΦΗ και η αλλαγή στο νομικό επιτελείο

Το νού σας ρεμάλια-Ο ΟΦΗ δεν θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα

Το σχέδιο υποβιβασμού του ΟΦΗ και η επιβίωση στην ζούγκλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Αποκάλυψη: Yποβιβάζουν τον ΟΦΗ για στοιχηματισμό, σε ένα παιχνίδι που δεν έγινε στοιχηματισμός

 

Εχει δώσει πολλές μάχες για τον ΟΦΗ στα αθλητικά δικαστήρια και στις περισσότερες, εκ του αποτελέσματος, είχε πετυχημένη παρουσία.
Ζητήσαμε από το νομικό Μανόλη Φωτάκη, ο οποίος δεν είναι σήμερα στο νομικό επιτελείο της ομάδας, το νομικό του σχόλιο, στον απόηχο της καταδικαστικής απόφασης , για τον ΟΦΗ, από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, αναζητώντας πληροφόρηση και γνώση από τους ειδικούς, για όλη αυτήν την ύποπτη ιστορία υποβιβασμού του ΟΦΗ.
Μιλώντας στην εκπομπή μου, στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1 ο γνωστός νομικός κατέθεσε την άποψη του χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, ενώ αποκάλυψε και πτυχές της συνάντησης του με τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση.
Αναλυτικά οι αναφορές του Μανόλη Φωτάκη:
-κ. Φωτάκη, θα θέλαμε το σχόλιο σας για την απόφαση υποβιβασμού του ΟΦΗ, από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ:
«Είναι μια άδικη απόφαση και θέλω να την αναλύσουμε νομικά.
Θεωρώ ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την κατηγορία.
Πιστεύω, ότι θα δικαιωθούμε στην Εφέσεων.
Δεν θέλω όμως, να είναι άνευ αντικειμένου.
Για μένα η χρονική συγκυρία είναι σημαντική, που συμβαίνει όλο αυτό.
Δεν είναι τυχαίο που ήρθε μια τέτοια απόφαση μετά το παιχνίδι με τη Λάρισα και το ατυχές αποτέλεσμα.
Θεωρώ ότι είναι άδικη απόφαση.
Είχαμε συμπεριφορές από άλλες ομάδες, με κασέτες, καταγγελίες, είχαμε Coriopolis και δεν άνοιξε ρουθούνι.
Δεν είναι δυνατόν για 2.500 χιλιάδες ευρώ να είναι ο ΟΦΗ υπόλογος.
Την ίδια ώρα που σήμερα είναι οικονομικά εύρωστος και αποτελεί πρόκληση, για όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκ.
Αν πετύχει το μοντέλο Μπούση θα είναι πρόκληση και για άλλους επιχειρηματίες της χώρας».
-Αλλά, μάλλον αυτό το μοντέλο δεν αρέσει σε κάποιους...

"Ετσι φαίνεται. Ενας πρόεδρος μιας μεγάλης ομάδας Σούπερ Λίγκ μου είπε ότι σας έχουν για το λάκκο των λεόντων. Κινηθείτε…»

-Γιατί είπατε ότι δεν έχουμε κατανοήσει την κατηγορία. Τι εννοείτε;
«Δεν είναι δυνατόν, η ομάδα να παραπέμπεται με το άρθρο 27 του κώδικα δεοντολογίας, από μια σχετικά καινούργια επιτροπή, με λίγες αποφάσεις, που λειτουργεί με ένα ιδιαίτερο καθεστώς.

Να πηγαίνουμε εμείς και να απολογούμαστε και να λέμε ότι δεν απεδείχθη ότι χειραγωγήσαμε τον αγώνα.
Πληροφορήθηκα ότι στις 15 Ιανουαρίου, είχε υποβληθεί υπόμνημα στην επιτροπή δεοντολογίας και εγώ δεν είχα ενημερωθεί. Μου είχε πεί ο κ. Μπούσης, σε μια συνάντηση μας, να ενημερώνομαι για τις νομικές υποθέσεις.
Υπάρχουν συγχύσεις και συμφέροντα.
Μαθαίνω ότι ανταγωνιστές μας, κάνουν παραστάσεις σε βάρος μας.
Για ένα άρθρο 27, για το οποίο εμείς πήγαμε και απολογηθήκαμε, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για χειραγώγηση.
Όμως το άρθρο 27 μιλάει για συμπεριφορές σε επίπεδο απόπειρας ή αποδοχής του οφέλους.
Πως δεν το έχουν κατανοήσει αυτό οι νομικοί μας παραστάτες;
Όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε την κατηγορία, πως θα αθωωθούμε;
Υπάρχει μια σοβαρή κατηγορία.
Ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη, κατά αξιωματούχου της ομάδας.
Εχει ασκηθεί παραλλήλως, από την ποινική δικαιοσύνη.
Μόνο αυτό, καθιστά την υπόθεση πολύ σοβαρή.
Επρεπε να πάμε συντεταγμένα και να κινηθεί όλο το νομικό επιτελείο του ΟΦΗ.
Ολοι οι άνθρωποι που έχουμε δώσει μάχες, όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν μιλάω για τον εαυτό μου.
Πάντα αφιλοκερδώς βοηθούσα, αλλά προσέφερα και νομικές υπηρεσίες.
Εχουμε μεγάλη ευθύνη, γιατί εκπροσωπούμε μια μεγάλη ομάδα».
-Είπατε ότι συναντηθήκατε με τον κ. Μπούση. Πότε έγινε αυτό; Τον έχετε ενημερώσει για την υπόθεση;
«Είχα βρεθεί μαζί του στη Γλυφάδα, μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης .
Πραγματικά, με εξέπληξε αυτός ο άνθρωπος και η δίψα που έχει για το ποδόσφαιρο.
Με εξέπληξε το ενδιαφέρον του για την ομάδα της Κρήτης.
Το πρώτο πράγμα που μου είπε, ήταν ότι με ενδιαφέρει η ομάδα να μείνει στην κατηγορία.
Κάτι το οποίο, δεν βγαίνει από τους συνεργάτες του στο Ηράκλειο και ήθελα να το τονίσω.
Σε αυτά τα πλαίσια, μιλάω για διοικητική συσπείρωση.
Δεν είναι δυνατόν, πριν από τον αγώνα με τη Λάρισα ή από το κρίσιμο παιχνίδι με τη Λαμία, η ομάδα να ασχολείται με τα καμπ.
Όλα αυτά είναι πάρα πολύ καλά, αλλά πρέπει να υπάρχει ομάδα.
Να μείνει ζωντανό το όραμα, γιατί δώσαμε αγώνα, για να φτάσει η ομάδα εκεί που έφτασε.
Φτύσαμε αίμα.
Το 2011 πήγαμε στα πολιτικά δικαστήρια, σπάσαμε την ρήτρα, η ομάδα έπαιξε στα μπαράζ και ανέβηκε.

Πρόσφατα με το -6 μας είχαν χαμένους. Τους πήραμε πίσω και η ομάδα ανέβηκε.
Θέλω να πω, ότι αν υπάρξει συσπείρωση και τώρα, το εφετείο θα βγάλει θετική απόφαση για μας».
-Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει στην Εφέσεων;
«Από την εμπειρία μου, αυτό που φωνάζω πάντα, είναι να καταλάβουμε την κατηγορία. Γιατί μας κατηγορούν. Για να μην πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια.
Το λέω με παράπονο αυτό.
Συνάδελφος δικηγόρος, από άλλη ομάδα, που παρακολούθησε την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό μου μετέφερε, «τι κάνετε;». 
Ο κ. Μπούσης θα ενημερωθεί για όλα αυτά, πολύ σύντομα.
Δίνει τα ωραία του λεφτά και έχει μια ομάδα με οικονομική συνέπεια που θα τη ζήλευαν ομάδες της Σούπερ Λίγκ.
Αν πάμε συντεταγμένα και σωστά, είμαι σίγουρος ότι η απόφαση μπορεί να ανατραπεί.
Μπορεί να υπήρξαν επιπόλαιες συμπεριφορές, αλλά δεν υπήρχε όφελος για τον ΟΦΗ.
Σωστά και τεκμηριωμένα πρέπει να πάμε.
Ο ΟΦΗ έχει ένα μέτοχο ιδιοκτήτη, που έχει έρθει από το εξωτερικό να κάνει μια μεγάλη επένδυση.

Πρέπει να μας δοθεί μια ευκαιρία.
Ο πρώτος βαθμός κρύβει εκπλήξεις. Αλλά ο δεύτερος βαθμός για αυτό υπάρχει, κρίνει πολλές φορές τα πράγματα τελείως διαφορετικά».

-Ηταν έκπληξη για σας, η απόφαση που βγήκε πρωτόδικα;
"Η απόφαση βγήκε για να μας οδηγήσει αγωνιστικά, στην πτώση.
Πρέπει η ομάδα, να συσπειρωθεί μέσα από αυτό.
Η ομάδα πρέπει να μείνει στην κατηγορία και σας είπα αυτή είναι και η επιθυμία του κ. Μπούση, όπως μου μετέφερε ο ίδιος στην συνάντηση που είχαμε.
Το πρώτο πράγμα είναι η συσπείρωση.
Αν η ομάδα πέσει στην Β’ Εθνική, τι να το κάνω ότι θα έχουμε ακαδημίες.
Δεν μπορεί να γίνει παράλληλα αυτό;
Με την ομάδα στην Σούπερ Λίγκ;
Δεν μπορεί να λέμε, δεν με νοιάζει, σε ποιά κατηγορία θα παίζω.
Αυτά αφορούν κάποιες νέες ομάδες, που θέλουν να βάλουν δομές καινούργιες.
Σε μια ιστορική ομάδα, δεν μπορείς να λες, δεν με νοιάζει σε ποια κατηγορία θα παίζω».
-Χρονικά πότε προσδιορίζετε την εκδίκαση στην Εφέσεων;
«Δεν θα αργήσει η εκκαθάριση της υπόθεσης.
Η Εφέσεων είναι ένα άλλο όργανο, που θα μελετήσει και θα κρίνει από μηδενική βάση την υπόθεση.
Οι παίκτες πρέπει να αποδείξουν ότι ο ΟΦΗ θα σωθεί αγωνιστικά.
Είμαι σίγουρος, ότι θα τα καταφέρει στην Εφέσεων».

Ο Σταύρος Λαμπράκης, είναι ο άνθρωπος που πίστεψε πρώτος στο ταλέντο του επιθετικού-έκπληξη της φετινής χρονιάς στην Football league Δημήτρη Μάνου. Αυτός τον έφερε πρώτα στον Εργοτέλη και πέρσι στον ΟΦΗ, όταν ο Σταύρος είχε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ο Λαμπράκης που σήμερα νοιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του αυτή, βλέποντας τον 23χρονο επιθετικό να είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Football league, μίλησε στον "ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1" και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, για το "πουλέν" του που βγάζει μάτια και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του, αλλά και το χαρακτήρα του.

Ο Σταύρος Λαμπράκης μίλησε ακόμη για την προσπάθεια του Εργοτέλη, τον Βέλγο επιθετικό Κάιπερς, που επίσης εντυπωσιάζει, την πρώτη νίκη μετά απο 12 παιχνίδια, το Γκώνια και τον Αιγύπτιο ιδιοκτήτη Μάγκεντ Σάμι.

Αναλυτικά οι αναφορές του Σταύρου Λαμπράκη στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1:

-Είναι μια δικαιώση για σένα η πορεία του Δημήτρη Μάνου;

«Σίγουρα είναι. Το πίστευα αυτό το παιδί, όταν το έφερα στον Εργοτέλη. Ο Μάνος έχει ένα μεγάλο χάρισμα, που δεν μαθαίνεται, ούτε εκπαιδεύεται. Εχει το γκολ. Είναι έμφυτο μέσα του.

Ο παίκτης βελτιώνεται, αλλά το ταλέντο που έχει για να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα, είναι μοναδικό.

Είναι ένα παιδί που δεν υπάρχει προπόνηση ή παιχνίδι που να μην είναι στην ευκαιρία, που να μην είναι στο γκολ.

Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην είναι μέσα στη φάση. Είναι οι τοποθετήσεις του μέσα στην περιοχή, που αποτελούν το μεγάλο του πλεονέκτημα».

-Είναι αυτό που λέμε στην κατάλληλη θέση στην κατάλληλη στιγμή…

«Ακριβώς. Είναι ένα παιδί ο Δημήτρης που έχει και αδυναμίες, δεν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, που δουλεύει πολύ.

Προσπαθεί, βελτιώνεται και το μέλλον του ανήκει».

-Τελικά η θέση του είναι φορ ή πλάγιος επιθετικός;

«Πιο πολύ σέντερ φορ είναι, λιγότερο πλαινός. Εκεί ξεκίνησε και στη Βέροια. Το θέμα είναι που τον χρειάζεται η ομάδα. Που τον έχει ανάγκη η ομάδα και ο προπονητής. Στον Εργοτέλη ήρθε 21 ετών. Σε 14 παιχνίδια έβαλε 6 γκολ. Συνέχισε στον ΟΦΗ πέρσι έβαλε άλλα 10 γκολ.

Ακόμη να πω ότι ο Μάνος ήταν στον Εργοτέλη τη χρονιά που διαλύσαμε. Θέλω να πώ ότι έχει βιώσει και άλλες δύσκολες καταστάσεις. Εχει περάσει  δυσκολίες. Και από τις δυσκολίες του Εργοτέλη, κέρδισε πράγματα. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και στον ΟΦΗ.

Ξέρει το δρόμο και τι πρέπει να κάνει.

Πως πρέπει να συμπεριφερθεί και το έχει κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εχει βάλει σε δεύτερη μοίρα το οικονομικό και δικαιώνεται για αυτό».

-Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα ενός νέου ποδοσφαιριστή, που θέλει να κάνει καριέρα...

«Όταν ξεκινάει η προπόνηση, πρέπει να λειτουργούν σαν να είναι πληρωμένοι. Αυτά τα αφήνεις έξω από το γήπεδο».

-Τον βλέπεις τον Δημήτρη Μάνο, για ψηλότερα;

«Μπορεί να πάει ψηλότερα. Είναι 23 ετών, έχει το μέλλον μπροστά του. Θέλει δουλειά, βελτίωση και διάρκεια. Πιστεύω σίγουρα ότι μπορεί να πάει ψηλότερα».

-Τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσει; Το παιχνίδι με την πλάτη;

«Ναι, είναι και αυτό. Τις συνεργασίες του και την τεχνική του. Τα χαρακτηριστικά που έχει είναι τόσο σπουδαία όμως, για κάθε ομάδα και επιθετικό. Είναι σε καλό δρόμο, δουλεύει και βελτιώνεται».

-Χαίρεσαι που βλέπεις ένα νέο παιδί, να έχει αυτήν την εξέλιξη;

«Αυτό για μένα είναι η μεγάλη δικαίωση. Όπως και για άλλα παιδιά που ήμασταν μαζί στον Εργοτέλη, τη χρονιά που η ομάδα διέλυσε. Αλλά και την περίοδο 2012-13, που η ομάδα έπεσε και ανέβηκε απευθείας. Η φουρνιά του Μπουχαλάκη, του Σαρρή, του Κοζορώνη, παιδιά που παίζουν τώρα σε υψηλό επίπεδο. Ο Εργοτέλης τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει 15-20 παίκτες υψηλού επιπέδου από τις υποδομές, κάτι που θεωρώ σπουδαίο».

-Είπαμε για το Μάνο, θα ήθελες να μας κάνεις ένα σχόλιο για τον Βέλγο Κάιπερς που και αυτός σκοράρει πολύ και είναι δεύτερος σκόρερ;

«Τα γκολ που έχει βάλει είναι όλα γκολ σέντερ-φορ. Εχει ικανούς παίκτες δίπλα του, που δημιουργούν. Είναι του 1997 γεννημένος είναι 20 ετών, αλλά παίζει σαν 30αρης. Παίζει σαν επαγγελματίας. Δουλεύει πολύ και είναι ολοκληρωμένος αν και 20 ετών. Είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας μας. Εχει μεγαλώσει στα τμήματα υποδομής της Σταντάρ Λιέγης και έχει ποδοσφαιρική παιδεία».

 -Τι γίνετε στον Εργοτέλη. Επρεπε να περάσουν 12 παιχνίδια για να κερδίσετε…

«Γίνεται μια καινούργια προσπάθεια, με μια νέα ιδιοκτησία. Είναι μια μεταβατική περίοδος. Αργησε να χτιστεί η ομάδα. Νομίζω όμως ότι έχει τα στοιχεία που πρέπει, για να σωθεί και να βάλει τις βάσεις για κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια και όποτε θεωρεί η ιδιοκτησία να ανέβει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκ.

Δεν μας αξίζει η θέση που είμαστε. Υπήρχαν παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε και για διάφορους λόγους δεν τα καταφέραμε. Εύχομαι η νίκη στη Βέροια να είναι η αφετηρία για νικηφόρα αποτελέσματα».

-Το χρειαζόσασταν το διπλό στη Βέροια..

 «Ηταν κάτι που το ψάχναμε και πολύ καιρό. Πράγματι το χρειαζόμασταν και μας δίνει δύναμη για μια καλύτερη συνέχεια».

-Μεταγραφικά θα γίνει κάτι άλλο;

«Ναι, ένα ακόμη παίκτη αμυντικό χαφ και από εκεί και μετά θα δούμε».

-Ποια είναι η γνώμη σου για την ιδιοκτησία του Εργοτέλη και τον Αιγύπτιο επιχειρηματία;

«Ο Εργοτέλης είναι παράδειγμα προς μίμηση, σε ότι αφορά τη συνέπεια στο οικονομικό.

Είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία στο ποδόσφαιρο με τη Λίρς και μια ομάδα που έχει στην Αίγυπτο. Εχει εμπειρία στις κρίσεις και λειτουργεί με υπομονή. Αυτό που πιστεύει το στηρίζει.

Δεν αλλάζει εύκολα προπονητές, δίνει χρόνο και περιθώριο στους ανθρώπους να δουλέψουν και να φανεί η δουλειά τους».

-Το είδαμε με την περίπτωση του Γκώνια...

«Προφανώς κάτι βλέπει. Υπάρχει πίστη ότι η δουλειά που γίνεται θα βγεί στο γήπεδο και η ομάδα θα πάρει αυτό που της αξίζει. Ο Εργοτέλης είναι άδικα τόσο χαμηλά. Εχουμε χάσει δρόμο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και αποτελέσματα για να τα καταφέρουμε».

«Ο Νίκος Παπαδόπουλος κρατάει μόνος του τον ΟΦΗ».

Με τα λόγια αυτά ο παλιός παράγοντας του ΟΦΗ Κώστας Ρεπανάκης, που βρέθηκε στο παιχνίδι του ΟΦΗ στο Κλέανθης Βικελίδης με αντίπαλο τον Αρη (0-0), κατέθεσε την μαρτυρία του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και στην εκπομπή «Αθλητικός Παλμός» με τον Γιώργο Κορτσιδάκη.

Ο παλιός Γενικός Αρχηγός του ΟΦΗ την δεκαετία του ’70 και του ’80, aαλλά και μετέπειτα παράγοντας του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, έκανε λόγο για «προπονητή και παίκτες παλικάρια, σε ένα γήπεδο καμίνι» και κάλεσε τους μετόχους να σταματήσουν την αντιπαράθεση και να στηρίξουν την ομάδα.

Αναλυτικά οι αναφορές του Κώστα Ρεπανάκη στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1:

-Kώστα, βρέθηκες στο παιχνίδι Αρης-ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης, πως είδες την ομάδα;

«Βρέθηκα για επαγγελματικούς λόγους στη Θεσσαλονίκη και δεν θα μπορούσα να μην πάω στο γήπεδο, για να δώ τον ΟΦΗ. Είδα μια ομάδα, την οποία πρέπει να τη χαιρόμαστε. Μετά το παιχνίδι με την Παναχαική και την ήττα στο γήπεδο μας, ακούστηκαν πολλά για την ομάδα και δεν περίμεναν πολλοί, ότι θα σταθεί τόσο καλά στο παιχνίδι με τον Αρη.

Είδα μια ομάδα που μπήκε στο γήπεδο για να πάρει το ματς. Σε ένα γήπεδο καμίνι, αστυνομικοκρατούμενο, είδα πράγματα που τα έβλεπα πριν απ 30 χρόνια, με πολύ κόσμο.

Η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό».

-Πως είδαν οι Αρειανοί τον ΟΦΗ;

“Μου είπαν ότι ο ΟΦΗ είναι πολύ καλή ομάδα.

Πρέπει να πω ότι η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, ενώ και στην αποστολή μας φέρθηκαν άψογα. Οι παίκτες και ο προπονητής μας ήταν παλικάρια.

Ενας παλιός μου φίλος, ένας παλιός πρόεδρος του Αρη, ο Μαραβέλλιας, μου είπε ότι ο κόσμος του Αρη που τώρα η ομάδα τον έχει ανάγκη γεμίζει το γήπεδο.

Ο ΟΦΗ έχει δυνατά αποδυτήρια και δεν πρέπει να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία.

Ο ΟΦΗ έχει την καλύτερη ομάδα αγωνιστικά. Εχει καλούς παίκτες, καλό προπονητή.

Με την Παναχαική είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα.

Όταν μπω στα αποδυτήρια από την πείρα που έχω, ξέρω τι γίνεται.

Με τον Αρη, είδα σοβαρότητα, με το μάτι μου και αυτό μου άρεσε.

Μετά τη σφαλιάρα απ την Παναχαική, μπήκαν στο γήπεδο να πάρουν το παιχνίδι, χωρίς να καταλάβουν τίποτα, σε ένα γήπεδο καμίνι.

Ο Παπαδόπουλος κρατάει αυτήν την ομάδα. Αυτό το παιδί.

Ολοι πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια”.

-Τι σου άρεσε περισσότερο από τον ΟΦΗ;

“Υπήρχε μια σοβαρότητα και ηρεμία. Αυτό το πιστώνω στο Νίκο Παπαδόπουλο, γιατί εκτός από καλός προπονητής, είναι και φίλαθλος του ΟΦΗ. Αγαπάει την ομάδα. Εχει κάνει και τους παίκτες του, το ίδιο. Κατέβηκα μετά το παιχνίδι στα αποδυτήρια για να συγχαρώ τα παιδιά και τον προπονητή για την εμφάνιση τους. Ευχαριστήθηκα πάρα πολύ με αυτό που είδα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο από τον Παπαδόπουλο στην ομάδα. Αυτός την κρατάει μόνος του. Ημουν 15 χρόνια στα αποδυτήρια και ξέρω από αποδυτήρια. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να στηριχθεί και να στηριχθεί και η ομάδα. Πρέπει να σταματήσουν οι κόντρες στα διοικητικά, παρ’ ότι δεν θέλω να επέμβω, γιατί δεν έχω καμία επιδίωξη. Όλα αυτά είναι εις βάρος της ομάδας. Να στηρίξουμε όλοι την ομάδα.

Είναι μεγάλη ομάδα ο ΟΦΗ. Πρέπει να σταματήσει αυτή η διοικητική αναταραχή που επικρατεί.

Οι χαρακτηρισμοί δημόσια και τα οικονομικά, δεν ωφελούν σε τίποτε.

Να τα καταθέσουν στην Γενική Συνέλευση. Δεν είναι καλό για την ομάδα αυτή η κόντρα, που βλέπω ότι υπάρχει».

-Διοικητικά τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει;

“Διοικητικά πρέπει να βρεθεί μια λύση από τους μετόχους και να προκύψει μια ισχυρή διοίκηση, με καθαρές κουβέντες. Να βρούν τη λύση και μάλιστα άμεσα. Η Γενική Συνέλευση στις 29 του μήνα, είναι μακριά.

Πρέπει η λύση να βρεθεί πιο γρήγορα.

Οποιος μέτοχος δεν θέλει να ασχοληθεί δικαίωμα του. OΟΦΗ πρέπει να έχει μια ισχυρή διοίκηση».

 Στα 33 του χρόνια ο Μιχάλης Φραγκουλάκης, μετά από μια μεγάλη διαδρομή στην Σούπερ Λίγκ με Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης, αλλά και μια γεμάτη χρονιά με τον ΟΦΗ, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Β’ Εθνική, το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα και τον Ηρόδοτο.

Μια απόφαση που όπως λέει ο ίδιος ήταν συνειδητή και είχε να κάνει με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και το γεγονός ότι δεν ήθελε να φύγει από το νησί.

Με δικό του γκολ ο Ηρόδοτος, πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ κόντρα στον Ζαρό , σε ένα δυνατό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ενώ οι Αλικαρνασώτες είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν το ντάμπλ με την βέβαιη όπως φαίνεται κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1 ΕΠΣΗ και της ανόδου στην Γ’ Εθνική, βγάζοντας σαν ομάδα μια εντυπωσιακή αγωνιστική και διοικητική δυναμική.

«Δεν το μετάνοιωσα που πήγα στον Ηρόδοτο. Φέτος είχα την πιο ήρεμη χρονιά στην καριέρα μου!» ανέφερε ο εκρηκτικός Μιχάλης Φραγκουλάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη.

Και σε ένα ρεσιτάλ ποδοσφαιρικού σεβασμού θυμάται που ως παίκτης του Κισσαμικού, είχε κερδίσει τον Ηρόδοτο και είχε συμβάλει στον υποβιβασμό της ομάδας από την Γ’ Εθνική, όταν η ομάδα των Χανίων, δεν …χαρίστηκε στο σύλλογο της Αλικαρνασού.  «Εχω φίλους στην Αλικαρνασό και ήθελα να βοηθήσω την ομάδα αυτή να επιστρέψει εκεί που αξίζει» λέει επιπρόσθετα ο Μιχ. Φραγκουλάκης για την απόφαση του να φορέσει τη φανέλα του Ηροδότου, για τον οποίο πιστεύει ότι έχει τη δυναμική και τους ανθρώπους να ανέβει με σταθερά βήματα ακόμα και στην Β’ Εθνική, όπως είχε κάνει και παλαιότερα.

Ενώ τονίζει με νόημα ότι ο σύλλογος έχει υγεία και η διοίκηση είναι συνεπής στις οικονομικές συμφωνίες με τους παίκτες.

Ο Φραγκουλάκης αναφέρθηκε και στον ΟΦΗ, με τον οποίο πέρσι πανηγύρισε την άνοδο από την Γ’ στην Β’ Εθνική. Οπως είπε

«έχασε πολλούς βαθμούς στην αρχή. Είναι μια νέα ομάδα. Οπως συνέβη και πέρσι. Όταν παίρνεις πολλούς παίκτες, αργείς να φτιάξεις ένα κορμό. Εκεί την πάτησε. Το εκμεταλεύτηκαν ο Απόλλων και η Λαμία, που είχαν ένα κορμό από πέρσι και έχουν ξεφύγει» ανέφερε.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του Μιχάλη Φραγκουλάκη στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1:

Για την απόφαση του να παίξει μπάλα στο τοπικό πρωτάθλημα:

«Το να πάρεις μια τέτοια απόφαση δεν είναι εύκολο. Την πήρα όμως κάτω απο σκέψη και δεν την έχω μετανοιώσει.

Πάντα ότι κάνω, το κάνω κάτω από σκέψη. Σκοπός μου ήταν λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχω, να μην φύγω από την Κρτήτη. Ετσι αποφάσισα να παιξω μπάλα σε ένα σωματείο, που πιστεύω ότι δεν ανήκει να βρίσκεται στο τοπικό.

Κάποια στιγμή, είχα συμβάλει και εγώ στο να πέσει αυτή η ομάδα στο τοπικό.

Όταν έπαιζα στον Κισσαμικό. Εχω φίλους στην Αλικαρνασό και ήθελα να βοηθήσω την ομάδα αυτή να επιστρέψει εκεί που αξίζει".

-Τότε ο Κισσαμικός, δεν χαρίστηκε στον Ηρόδοτο…

«Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Κισσαμικός ήθελε και μαθηματικά να εξασφαλίσει την άνοδο και μαθηματικά. Ενώ ο Ηρόδοτος ήθελε βαθμούς για να σωθεί. Τον κερδίσαμε. Και τώρα που φοράω τη φανέλα του θέλω να τον βοηθήσω να επιστρέψει».

-Δεν αξίζει ο Ηρόδοτος για να παίζει στο τοπικό, αλλά δεν το αξίζει και ο Φραγκουλάκης…

«Όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο και όταν έχεις οικογένεια και δυο παιδιά, όπως εγώ, είναι δύσκολο να φεύγεις, για να πάρεις κάποια χρήματα κάπου αλλού, μακριά από το σπίτι σου και αν τα πάρεις. Για αυτό επέλεξα να μείνω στο Ηράκλειο. Κατ’ αρχήν για επαγγελματικούς λόγους. Και μετά στη μπάλα, να κάνουμε αυτό που μας αρέσει και έχουμε μεγαλώσει αυτό».

Πως ήταν η χρονιά αυτή για σένα…

«Για μένα είναι η πιο ήρεμη χρονιά, που είχα ως ποδοσφαιριστής.

Σκοπός μου είναι να πάρουμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και το καλοκαίρι βλέπουμε».

-Βγάζει μια δυναμική η σημερινή ομάδα, του Ηροδοτου σε όλα τα επίπεδα…

«Διοικητικά έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Υπάρχει ένας πρόεδρος και μια διοίκηση που κάνει τα πάντα για την ομάδα. Στα οικονομικά είμαστε πληρωμένοι. Η ομάδα έχει υγεία για αυτό και είναι πρώτη και διεκδικεί τα πάντα. Γίνεται καλή δουλειά και οι άνθρωποι της ομάδας έχουν όραμα κάποια στιγμή να επαναφέρουν την ομάδα στην Β’ Εθνική. Η Αλικαρνασσός έχει τη δυναμική για να το πετύχει αυτό και να ξαναζήσει στιγμές του παρελθόντος».

Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει αυτό;

«Σίγουρα από τη μια στιγμή στην άλλη δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όπως παλιά. Τα χρήματα δεν υπάρχουν πια τόσο εύκολα. Μπορεί με σταθερά βήματα να το πετύχει όμως».

 -Πως ήταν η χρονιά στο τοπικό;

«Κουραστική χρονιά με πολλούς αγώνες. Παίζαμε Κυριακή-Τετάρτη, με πολλά πλαστικά γήπεδα που είναι ακατάλληλα. Βγάζουν πολλούς τραυματισμούς. Βλέπουμε ότι σε χώρες της Ευρώπης τα αποσύρουν πια τα πλαστικά και επιστρέφουν στο φυσικό χορτάρι. Το θέμα είναι πως θα το συντηρήσεις. Να φανταστείτε ότι μετά τον τελικό με τον Ζαρό στο Μαρτινέγκο, που παίξαμε 120 λεπτά στο πλαστικό, δεν μπορούσα να περπατήσω. Πονούσα παντού».

-Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον…

«Πρώτα η δουλειά και η οικογένεια. Και η μπάλα βέβαια, είναι το χόμπι μου. Θα παίζω όσο αντέχει το σώμα μου. Κάποιες στιγμές το σκέφτομαι το πότε θα σταματήσω. Πιστεύω ότι έχω ακόμα χρόνια. Όταν καταλάβω ότι το σώμα δεν ακολουθεί, θα σταματήσω».

-Τον ΟΦΗ πως τον βλέπεις φέτος;

«Παρακολουθώ τον ΟΦΗ. Είναι η ομάδα μας. Εχασε πολλούς βαθμούς στην αρχή. Είναι μια νέα ομάδα. Οπως συνέβη και πέρσι. Όταν παίρνεις πολλούς παίκτες, αργείς να φτιάξεις ένα κορμό. Εκεί την πάτησε. Το εκμεταλλεύτηκαν ο Απόλλων και η Λαμία, που είχαν ένα κορμό από πέρσι και έχουν ξεφύγει. Είναι πολύ δύσκολη η άνοδος. Κερδίζει ο ΟΦΗ, αλλά κερδίζουν και οι άλλοι. Ποτέ μη λες ποτέ όμως. Πρέπει να το παλέψει μέχρι το τέλος».

«Ο ΟΦΗ έχει εμπιστοσύνη στους τακτικούς δικαστές και ελπίζω ότι η  περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι η υπόθεση της Λαμίας  θα μπεί στο αρχείο, δεν θα επιβεβαιωθεί. Αλλωστε δεν έχουμε στα χέρια μας κάποιο στοιχείο που να οδηγεί σε κάτι τέτοιο» ανέφερε ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, Μανώλης Φωτάκης, μιλώντας στον Γιώργο Κορτσιδάκη και στον Σκαι Κρήτης 92.1, κόντρα στην φημολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, για την καθυστέρηση της  ένστασης –καταγγελίας του ΟΦΗ και του Αρη σε βάρος της Λαμίας, για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι με τη Σπάρτη.

Ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, επισημαίνει όμως ότι "υπάρχει μια ανησυχία για την καθυστέρηση της εκδίκασης. Παραβιάζεται ήδη μια διάταξη για το χρονικό περιθώριο της εκδίκασης της υπόθεσης. Επίσης, από πουθενά δεν μου προκύπτει, ότι έχει αρμοδιότητα ο αθλητικός εισαγγελέας. Από το φύλλο αγώνα, άλλωστε προκύπτει ποιοι συμμετείχαν στο επίμαχο παιχνίδι. Βέβαια, εμείς σαν ΟΦΗ, όπως και πέρσι, δώσαμε μάχη οι υποθέσεις αυτές να ενδικάζονται από τακτικούς δικαστές".

Η υπόθεση παραμένει στο…συρτάρι, εδώ και 20 και πλέον μέρες, γεγονός που είναι αντίθετο με τον κανονισμό, ο οποίος προβλέπει «αποκλειστική εκδίκαση» της μέσα σε 7 ημέρες.

Επιπλέον, η  διαβίβαση της υπόθεσης από τη δικαστή του πειθαρχικού οργάνου της Football league στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι η ίδια δικαστής πέρσι δίκασε κανονικά την αντίστοιχη υπόθεση Ελευσίνα-Απόλλων Σμύρνης, χωρίς να χρειαστεί να τη διαβιβάσει στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, προκαλεί ερωτηματικά.

Ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 επισημαίνει πάνω σε αυτό ότι "ο κανονισμός λέει ότι οι ενστάσεις και οι καταγγελίες θα πρέπει να εκδικαστούν αποκλειστικά μέσα σε 7 ημέρες από την ημέρα υποβολής τους. Ο νομοθέτης το κάνει αυτό για να υπάρχει αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Δεν μπορεί να αποδοθεί δίκαιο μετά από δυο μήνες" καταλήγει ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, για μια υπόθεση, η οποία όσο σέρνεται και δεν εκδικάζεται προκαλεί ερωτήματα και φοβίες…

Αναλυτικά η τοποθέτηση του νομικού της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Μανώλη Φωτάκη στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1:

Για την ένσταση που έχουν κάνει ΟΦΗ και Αρης σε βάρος της Λαμίας:

«Ο ΟΦΗ και ο Αρης, έχουν υποβάλει καταγγελία. Αυτό λέει ο κανονισμός. Είναι καταγγελία για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Λαμίας, στο παιχνίδι με τη Σπάρτη.

Η καταγγελία γίνεται από ομάδες που έχουν ένομμο συμφέρον, τον ΟΦΗ και τον Αρη.

Το ένομμο συμφέρον δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο βαθμολογικό.

Μπορεί να έχει να κάνει με την ισονομία και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Οπότε είναι δεδομένο ότι και ο ΟΦΗ, αλλά και ο Αρης, έχουν ένομμο συμφέρον.

Αυτό αποδεικύνεται από πολλά πράγματα. Με τον Αρη είμαστε σε επικοινωνία. Πολλά χρόνια με δικηγόρους του Αρη και στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί σε διάφορα νομικά ζητήματα. Το δικόγραφο που έχει φτιάξει και ο ΟΦΗ και ο Αρης, είναι άριστο.

Οποιος νομικός το έχει δεί, μας έχει πεί ότι έχει βάση».

Για τα επιχειρήματα που έχει ο ΟΦΗ και ο Αρης στην υπόθεση:

«Εχουμε ως δεδομένο την περσινή υπόθεση του Απόλλωνα, ο οποίος τιμωρήθηκε μετά από ένσταση της Λάρισας και της Κέρκυρας.

Την υπόθεση θα εκδίκαζε η δικαστής του πειθαρχικού οργάνου της Football league.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που εκδίκασε και πέρσι την υπόθεση.

Υπήρχε λοιπον ένα δεδικασμένο.

Η δική μας η ένσταση στηρίζεται στον ΚΑΠ στο άρθο 23 παράγραφος 6, το οποιο ρητά και κατηγορηματικά δίνει δικαίωμα σε ομάδες που έχουν ένομμο συμφέρον να κάνουν καταγγελία, ανεξάρτητα από το αν θα κάνει ένσταση η ομάδα που αγωνίστηκε, η άμεσα ενδιαφερόμενη.

Μάλιστα θα πρέπει να πω ότι επειδή έχουμε στα χέρια μας την ένσταση σε βάρος του Απόλλωνα πέρσι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε απορριφθεί η ένσταση της Ελευσίνας, δηλαδή της άμεσα ενδιαφερόμενης ομάδας. Και είχε γίνει δεκτή η ένσταση της Λάρισας, που είχε ένομμο συμφέρον. Η καταγγελία μας, προκύπτει ευθέως από τον ΚΑΠ».

Για την καθυστέρηση της εκδίκασης:

«Ο κανονισμός λέει ότι οι ενστάσεις και οι καταγγελίες θα πρέπει να εκδικαστούν αποκλειστικά μέσα σε 7 ημέρες από την ημέρα υποβολής τους.

Ο νομοθέτης το κάνει αυτό για να υπάρχει αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Δεν μπορεί να αποδοθεί δίκαιο μετά από δυο μήνες».

Για την διαβίβαση της υπόθεσης στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και την καθυστέρηση που υπάρχει:

«Πέρσι η υπόθεση Ελευσίνα-Απόλλων δεν πήγε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Η ίδια δικαστής που ήταν πέρσι δίκασε την υπόθεση και δεν την έστειλε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Φέτος διαβίβασε την υπόθεση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για το τι θα γίνει και πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση αυτή.

Την ίδια ώρα υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ότι η υπόθεση θα πάει στο αρχείο.

Υπάρχει μια ανησυχία. Παραβιάζεται ήδη μια διάταξη για το χρονικό περιθώριο της εκδίκασης της υπόθεσης.

Επίσης, από πουθενά δεν μου προκύπτει, ότι έχει αρμοδιότητα ο αθλητικός εισαγγελέας.

Από το φύλλο αγώνα, άλλωστε προκύπτει ποιοι συμμετείχαν στο επίμαχο παιχνίδι.

Βέβαια, εμείς σαν ΟΦΗ, όπως και πέρσι, δώσαμε μάχη, ώστε οι υποθέσεις αυτές να ενδικάζονται από τακτικούς δικαστές.

Το ίδιο έκανε και η σημερινή Πολιτεία. Εδωσε μάχη για αυτό.

Εμείς σαν ΟΦΗ, έχουμε εμπιστοσύνη στους τακτικούς δικαστές.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η περιρέουσα ατμόσφαιρα για την υπόθεση αυτή, δεν θα επιβεβαιωθεί.

Εγω, προσωπικά ανησυχώ μόνον για την καθυστέρηση της υπόθεσης.

Εχουμε ζητήσει ακροάσεις από τα αρμόδια όργανα και πιστεύω ότι θα γίνει αυτό.

Δεν έχουμε κάτι  επίσημα που να προκύπτει ότι η υπόθεση αυτό θα μπεί στο αρχείο».

 

Περσι ήταν μέλος της ομάδας του ΟΦΗ, που κέρδισε την άνοδο στην Β' Εθνική. Φέτος επέστρεψε σαν αντίπαλος, στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Κισσαμικό (2-0). Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και στο Γιώργο Κορτσιδάκη για τον ΟΦΗ το πρωτάθλημα της Football league και την μάχη της ανόδου.

Στο ερώτημα αν ο ΟΦΗ μπορεί να καλύψει τη διαφορά των 13 βαθμών που τον χωρίζει απο τον Απόλλωνα και τη Λαμία, στις θέσεις της ανόδου, ο έμπειρος μέσος είναι κατηγορηματικός! «Αν ο ΟΦΗ είναι σοβαρός μπορεί! Κάποια στιγμή πιστεύω ότι οι ομάδες που είναι μπροστά θα κάνουν και αυτές το στραβοπάτημα τους. Αρκεί ο ΟΦΗ να είναι σοβαρός και να μην έχει απώλειες» τονίζει ο Γιάννης Γκούμας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σημαντικό παχνίδι με τη Λαμία που δίνει ο Κισσαμικός, στο Μάλεμε. «Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό, γιατί το χρειαζόμαστε για τους στόχους μας».

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του Γιάννη Γκούμα στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1

-Πως ήταν τα πρώτα συναισθήματα στο Γεντί Κουλέ;

«Ανεκτίμητα! Ζήσαμε μεγάλες στιγμές πέρσι με την ομάδα. Καταφέραμε και ανεβάσαμε την ομάδα στην Β' Εθνική. Μπαίνοντας στο Γεντί Κουλέ, νοιώθεις πάντα κάτι παραπάνω απο τα αλλα γήπεδα».

-Πως είδες το παιχνίδι ΟΦΗ-Κισσαμικός;

«Φάγαμε ένα γκολ στο 46' και αυτό άλλαξε όλη την ψυχολογία της ομάδας. Ο ΟΦΗ εκμεταλεύτηκε τις φάσεις που είχε και πήρε τους τρείς βαθμούς. Νομίζω ότι το γκολ που δεχθήκαμε στις καθυστερήσεις του ρπώτου ημιχρόνου, έκρινε και το παιχνίδι.

Θα μπαίναμε και εμείς με άλλη ψυχολογία στο δεύτερο ημίχρονο, αν είχαμε κρατήσει το μηδέν.

Μας στοίχησε πολύ αυτό το γκολ».

-Πως είδες τον ΟΦΗ;
«Τον περίμενα καλύτερο σε σχέση με άλλα παιχνίδια, που τον είχα δεί. Ισως το παιχνίδι να ήταν τέτοιο».

-Πέρσι με τους συμπαίκτες σου στον ΟΦΗ, καταφέρατε να κάνετε μια μεγάλη ανατροπή στην Γ' Εθνική και να πανηγυρίσετε τελικά την άνοδο. Φέτος πιστεύειες ότι μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο ο ΟΦΗ σε άλλη όμως κατηγορία όπως είναι η Football legue;

«Μην ξεγελιόμαστε. Η φανέλα του ΟΦΗ έχει μεγάλη πίεση. Η φανέλα είναι βαριά. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ μπορεί να τα καταφέρει. Αν είναι σοβαρός σε κάθε παιχνίδι και κοιτάζει κάθε ματς ξεχωριστά. Πιστεύω ναι. Οτι ο ΟΦΗ μπορεί να τα καταφέρει και να καλύψει αυτήν την μεγάλη διαφορά, που έχει. Ετσι πιστεύω. Και πέρσι η διαφορά ήταν μεγάλη, αλλά τα καταφέραμε. Είναι άλλη κατηγορία, αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι. Κάποια στιγμή πιστεύω ότι οι ομάδες που είναι μπροστά θα κάνουν και αυτές το στραβοπάτημα τους. Αρκεί ο ΟΦΗ να είναι σοβαρός και να μην έχει απώλειες».

-Κάνε μας ένα σχόλοι για την μάχη της ανόδου:

«Οι 4 ομάδες που έχουν ξεχωρίσει θα διεκδικήσουν την άνοδο. Για μένα δεν λέει κάτι η διαφορά. Με ένα-δυο στραβοπατήματα, αλλάζει η κατάσταση. Πιστεύω ότι αυτές οι 4 ομάδες θα πάνε μέχρι το τέλος, για τις δυο θέσεις».

-Τι γίνεται στον Κισσαμικό φέτος;

"Μια χαρά είναι όλα. Ισως έπρεπε να έχουμε κάποιους βαθμούς ακόμη. Είχαμε και το Κύπελλο, παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή και μας στοίχησε η κούραση. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε. Υπάτχει ανταγωνισμός και στις θέσεις της σωτηρίας».

-Πως αντιμετωπίζετε το παιχνίδι με τη Λαμία;

«Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι θα κριθεί στη δύναμη.
Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό, γιατί το χρειαζόμαστε για τους στόχους μας».

"Ολοι στον ΟΦΗ έχουμε τρέλα για να πετύχουμε την άνοδο" τονίζει ο Κώστας Κιάσσος, ο 40χρονος...έφηβος του ΟΦΗ που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην κρητική ομάδα. Σαν το... παλιό καλο κρασί ο Κιάσσος, είναι απο τον Ιανουάριο που είχε δικαίωμα συμμμετοχής και μετά, στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων του ΟΦΗ, στην προσπάθεια που κάνει η κρητική ομάδα, να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να ξεφύγει απο την Γ Εθνική.

Ο Κώστας Κιάσσος, μίλησε στον "ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1" και στον Γιώργο Κορτσιδάκη για την προσπάθεια του ΟΦΗ, το εκπληκτικό θέαμα που προσέφερε στο παιχνίδι με τον Ερμή Ζωνιανων με ένα εκπληκτικό πάσινγκ-γκέιμ και ωραία γκολ, το κλίμα στην ομάδα, αλλά και την πίστη που υπάρχει σε όλους ότι ο στόχος της ανόδου, τελικά θα επιτευχθεί.

Ακόμα μιλάει για τη δική του δικαίωση, να μπορεί να στέκεται αξιοπρεπώς στο γήπεδο στα 40 του χρόνια, τι απαντά στους επικριτές που είχε όταν επέστρεψε στον ΟΦΗ σε αυτή την ηλικία, αλλά και το αν τελικά θα σταματήσει το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του Κώστα Κιάσσου στον "ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1": 

-Τι ενέργεια ήταν αυτή στο 94’ του αγώνα με τα Ζωνιανά. Πέρασες όλη την άμυνα και έδωσες έτοιμο γκολ στον Γουόρντεν, που τελικά δεν μπήκε. Τέτοια ενέργεια για ένα παίκτη 40 ετών, στο φινάλε του αγώνα, δεν την βλέπεις συχνά…

«Πάνω από όλα για μένα μετράει η συνολική προσπάθεια. Παίζει σημαντικό ρόλο η συνολική λειτουργία της ομάδας, για να μπορώ και εγώ να είμαι καλά.Είμαστε μια ομάδα που κρατάει τη μπάλα και να ξέρετε ότι η ομάδα που κρατάει τη μπάλα κουράζεται και λιγότερο.

Παίρνει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο και το δικό μου, αλλά και των άλλων παιδιών".

-Κώστα, σε έχουμε δεί δεξιό μπακ, αριστερό μπακ, κεντρικό μέσο. Σε ποια θέση προτιμάς να παίζεις….

«Εμένα όπου μου ζητηθεί να παίξω, αρκεί να μπορώ να το κάνω, προσπαθώ για το καλύτερο. Πάντα αγωνίζομαι και δεν φέρνω αντιρρήσεις. Ποτέ δεν έφερα αντίρρηση, όπου και αν έπαιζα στην καριέρα μου.

Τελευταία αγωνίζομαι σαν μπακ, γιατί η ομάδα στηρίζει πολύ το παιχνίδι από τα μπακ, ειδικά στα παιχνίδια στην έδρα μας. Είναι σημαντικός ο ρόλος των ακραίων αμυντικών, με τον τρόπο που παίζουμε".

-Μια ομάδα της Γ Εθνικής να παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο, όπως αυτό που είδαμε με τον Ερμή Ζωνιανών…

«Από τον Ιανουάριο που ήρθα στην ομάδα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Όλα ξεκινούν νομίζω από την προπόνηση.

Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Κανένας ποδοσφαιριστής ατομικά δεν μπορεί να διακριθεί αν δεν τον βοηθήσει το σύνολο. Ακόμα και οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη. Το συνολικό σε βοηθάει να πετύχεις το ατομικό.

Αυτό που βγάλαμε στο παιχνίδι με τον Ερμή Ζωνιανών, δεν είναι τυχαίο.

Είναι πράγματα που τα δουλεύουμε στην προπόνηση.

Γενικά όλο αυτό που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο, είναι πράγματα που έχουμε δουλέψει".

-Ειδικά η φάση του τρίτου γκολ είναι ένα γκολ-ποίημα. Ενα εκπληκτικό πασινγκ-γκέιμ...

«Αυτό το πάσινγκ-γκέιμ είναι κάτι που δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση. Χαίρομαι όταν δουλεύουμε πράγματα και βγαίνουν στο γήπεδο. Αυτό μας κάνει χαρούμενους. Το καλό ποδόσφαιρο, το θέαμα, αλλά και το αποτέλεσμα».

-Εξι παιχνίδια πριν το φινάλε. Πως βλέπεις τα πράγματα…

«Το σημαντικό είναι οι τρείς βαθμοί σε κάθε παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστό. Κάθε παιχνίδι τελικός. Κάθε παιχνίδι τρείς βαθμοί. Τώρα αν χάσεις βαθμούς είναι τεράστια απώλεια. Εχουμε την καλύτερη ομάδα και το καλύτερο ρόστερ, αλλά στα 6 αυτά παιχνίδια πρέπει να κάνουμε το καλύτερο. Να σκοτώσουμε και τα 6 παιχνίδια και να πάρουμε τον τίτλο».

-Την Κυριακή ένα ακόμη δύσκολο γήπεδο με πλαστικό τάπητα στον Ατρόμητο Πειραιά και μια επικίνδυνη ομάδα…

«Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Αυτά τα παιχνίδια πάνε στην δύναμη. Για μας δεν αλλάζει κάτι. Θέλουμε τη νίκη. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε στη δύναμη του αντιπάλου. Είμαι σίγουρος ότι πλέον πηγαίνουμε προετοιμασμένοι για αυτά τα παιχνίδια. Συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Δεν την φοβάμαι την ομάδα γενικά στα τελευταία 6 παιχνίδια».

-Από πότε είχες να παίξεις τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα. Μόνο στην Αγγλία το είχες κάνει αυτό…

«Ηταν μια δύσκολη εβδομάδα η προηγούμενη. Το πιο δύσκολο ήταν τα δυο παιχνίδια στο πλαστικό, γιατί σε αυτά τα γήπεδα η σωματική επιβάρυνση ήταν διπλή. Υπάρχει όμως μια τρέλα από όλους μας, μια δίψα για το πρωτάθλημα και προσπαθούμε την κούραση να την αφήσουμε έξω".

-Πάντως υπάρχει μια τρομερή πίστη και μια καλή ψυχολογία στην ομάδα...

«Εχουμε γίνει φίλοι όλοι μαζί. Ακόμα και τα νέα παιδιά που ήρθαν τον Ιανουάριο, έχουν δεθεί απίστευτα με την ομάδα. Είμαστε όλοι μαζί. Εχουμε τρέλα για αυτό που πάμε να πετύχουμε. Το θέλουμε και το πιστεύουμε πολύ αυτό. Είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια».

-Τελικά θα σταματήσεις το καλοκαίρι ή όχι…

«Δεν το σκέφτομαι ακόμα. Είμαι 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχω μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνω. Πρώτα θέλω να δω τι θα γίνει στα παιχνίδια αυτά που έχουμε και να καταφέρει η ομάδα το στόχο και μετά θα δω τι θα κάνω».

-Πάντως και οι συμπαίκτες σου λένε για τον τρόπο ζωής σου, τη διατροφή σου, που είναι σε υψηλά επαγγελματικά πλαίσια…

«Είναι πολύ σημαντικό το πώς προσεγγίζεις αυτό που κάνεις και αυτό που αγαπάς.

Το να περνάς το φυσιολογικό και να παίζεις μπάλα στην ηλικία που είμαι εγώ, είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Το θέμα δεν είναι να παίζεις όμως. Το θέμα είναι να μπορείς να σταθείς. Η επιλογή μου είναι να παίζω και να μπορώ να το κάνω τέλεια.

Ετσι λειτουργώ και έτσι έμαθα. Αλλιώς δεν έχω λόγο να το κάνω».

-Είναι μια δικαίωση για σένα το χειροκρότημα του κόσμου…

«Όχι δεν είναι δικαίωση. Απλά μου δίνει δύναμη για να είμαι καλά. Ακόμα και σε αρνητικά σχόλια, που ακούστηκαν από κάποιους όταν ήρθα στον ΟΦΗ, δεν στάθηκα. Ο καθρέπτης όλων είναι το γήπεδο. Εχω μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνω και αυτό δεν μου το αλλάζει κανείς. Αν δεν με άκουγε το σώμα μου δεν θα ξεφτιλιζόμουν να παίζω ποδόσφαιρο. Το κάνω γιατί το σώμα μου είναι καλά και ευχαριστώ το Θεό για αυτό».

Για την απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚρουσώνα να φιλοξενήσει τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο στάδιο και όχι στον Κρουσώνα, μίλησε στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη  ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Δεικτάκης.

Ο τελευταίος έκανε λόγο για μια επιλογή που διευκολύνει το κοινό της πόλης να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, ενώ επισημαίνει ότι το γήπεδο του Κρουσώνα, δεν έχει τις προυποθέσεις να παρακολουθήσει μια αναμέτρηση με τόσο κόσμο. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο οικονομικό κίνητρο που είναι σημαντικό για την ομάδα του Κρουσώνα.

 Ο Γιάννης Δεικτάκης κάλεσε το κοινό της πόλης να βρεθεί στο Παγκρήτιο και να παρακολουθήσει το παιχνίδι, ενώ μίλησε για τον ΟΦΗ στον οποίο ευχήθηκε να κατακτήσει το πρωτάθλημα,αλλάκαι στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ, ο οποίος όπως είπε θα παλέψει μέχρι το τέλος για την παραμονή του στην Γ Εθνική

 Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του Γιάννη Δεικτάκη στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1:

 -Κύριε Δεικτάκη, παιχνίδι με ιδιαιτερότητες αυτό με τον ΟΦΗ…

 «Πραγματικά. Εμείς βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Οι βαθμολογικές διαφορές για την παραμονή είναι οριακές. Ο στόχος μας είναι η παραμονή στην Γ Εθνική. Ο  ΟΦΗ ζητάει την άνοδο στην Β’ Εθνική και του εύχομαι να το πετύχει, καθώς όλοι γνωρίζουν τα αισθήματα που τρέφω και εγώ αλλά και η οικογένεια μου για τον ΟΦΗ. Η ομάδα του ΟΦΗ συμμετέχει προσωρινά στην Γ Εθνική. Είμαι βέβαιος ότι θα πάρει το πρωτάθλημα.

 Η συγκυρία φέτος έφερε τον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚρουσώνα να είναι αντίπαλοι σε δυο παιχνίδια. Αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, ούτε έχει να κάνει με τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι διοικήσεις των δυο ομάδων. Θέλουμε ένα αγώνα σε καλά πλαίσια, για να ευχαριστηθεί ο κόσμος την Κυριακή το μεσημέρι που θα έρθει στο στάδιο».

  -Η επιλογή του Παγκρητίου σταδίου από την πλευρά σας ήταν από την αρχή στη σκέψη σας;

 «Γιατί να μην γίνει το παιχνίδι στο Παγκρήτιο στάδιο; Πληροί όλες τις προυποθέσεις ασφαλείας και θα διευκολύνει τους φιλάθλους της πόλης να δούν το παιχνίδι. Λόγω της μετακίνησης των οπαδών του ΟΦΗ στον Κρουσώνα, θα υπήρχε πρόβλημα αν το παιχνίδι γινόταν στο γήπεδο μας. Δεν πληροί τις προδιαγραφές για ένα τέτοιο παιχνίδι. Υπάρχει και το οικονομικό για μας. Ασφαλώς και είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να βγάλουμε κάποια χρήματα και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Είναι μια ευκαιρία το παιχνίδι αυτό για το φίλαθλο κόσμο της πόλης να έρθει στο στάδιο και να δεί αυτό το ενδιαφέρον παιχνίδι. Πιστεύω ότι στη φάση που βρίσκεται ο ΟΦΗ, θα έχει πολύ κόσμο».

 - Θεωρείτε ότι είναι εφικτή η παραμονή για την ομάδα σας;

  «Εμείς σε πολλά παιχνίδια κάναμε λάθη αλλά και σε άλλα αδικηθήκαμε, όπως στο παιχνίδι με την Επισκοπή στον πρώτο γύρο. Η ομάδα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς. Υπήρχαν παιχνίδια που προηγήθηκε και δεν κράτησε το σκόρ. Αυτό δεν αλλάζει όμως. Τελευταία πάμε πολύ καλά. Όπως είναι το ρόστερ και με την αλλαγή του προπονητή, η ομάδα έχει μια δυναμική που φαίνεται στο γήπεδο. Εμείς θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος. Από την αρχή που ανέλαβα την πορεία της ομάδας, είχα πεί ότι στόχος είναι μια αξιοπρεπή πορεία. Και αυτό πιστεύω ότι γίνεται τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και οικονομικά σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη εποχή, όπου πολλές ομάδες έχουν καταρρεύσει. Εμείς το παλεύουμε. Με χορηγίες κυρίως. Δεν χρηματοδοτώ εγώ αποκλειστικά την ομάδα. Την προσπάθεια μας στηρίζουν άνθρωποι-επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας του Κρουσώνα και η βοήθεια τους είναι σημαντική».

 -Εχετε μετανοιώσει για την επιλογή σας να ασχοληθείτε με τοποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚρουσώνα;

 «Δεν θα μπορούσα να το μετανοιώσω. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Όταν μου έκαναν την πρόταση άνθρωποι από το χωριό το θεώρησα χρέος, καθώς η περιοχή έχει στηρίξει πολιτικά την οικογένεια μου. Προσπαθώ με τις γνωριμίες μου να βοηθήσω την ομάδα και το όνομα του Κρουσώνα να παραμείνει στην Γ’ Εθνική».

Page 1 of 4

Νεότερα Άρθρα

Stoiximatistirio