karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

KEN ofi 500x167

KABAKAS-mvpnnnn

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

fimi500x167

ASFALEISKRITI500X176

pwm 2 500x176

winnerkorts

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

benneto ofi 414x140

autotrack 500X176 2

fastfitness 500X176 01

terranet500x176

Συνέντευξη Αντύπας Σηφάκης: Το παρασκήνιο της πρότασης των επιχειρηματιών για τον ΟΦΗ

21 May 2015 Written by
Για το πώς και το πότε  γεννήθηκε η ιδέα της ομάδας των επιχειρηματιών, να ασχοληθούν με τον ΟΦΗ και να καταθέσουν πρόταση στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, για να αναλάβουν την κρητική ομάδα απο την Γ Εθνική, μίλησε στον «ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1» και τον Γιώργο Κορτσιδάκη,  ο Αντύπας Σηφάκης, ο επιχειρηματίας που δημοσιοποίησε την πρόταση αυτή, στους μετόχους και τον κόσμο του ΟΦΗ.
Ο κ. Σηφάκης ανέφερε ότι «οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα» και υπογράμμισε ότι οι πρώτοι που είχαν την ιδέα να κάνουν την κίνηση αυτή ήταν «ο Αντώνης Καράτζης, ο Μανόλης Παπακαλιάτης και εγώ. Στη συνέχεια πλαισιώσαμε την ομάδα με πρόσωπα δικά του ο καθ' ένας».
Ο Αντύπας Σηφάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ομάδα επιχειρηματιών να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι «όποιος θέλει για το καλό της ομάδας να έρθει κοντά μας, η πόρτα είναι ανοιχτή. Είμαστε εδώ οι 7 να γίνουν 8,9, 10 ή 11».
Ενώ τόνισε ακόμη ότι οι 7 επιχειρηματίες που σήμερα συμμετέχουν στην κίνηση για τον ΟΦΗ «δεν ήμασταν οι κολλητοί που βγαίναμε κάθε βράδυ στις ταβέρνες και τα πίναμε. Γνωρίζουμε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλο». 
Ο Αντύπας Σηφάκης υπογράμμισε ακόμη ότι «περίμενα στην Γενική Συνέλευση του ΟΦΗ τουλάχιστον δυο ακόμη προτάσεις να παρουσιαστούν», ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει την πρόταση, αλλά και την απουσία του Νίκου Μαχλά απο την Γενική Συνέλευση του ΟΦΗ.
Υπογράμμισε όμως πως «μπορεί να βρεθεί κάποιος που να βάλει 2-3 εκ. ευρώ στον ΟΦΗ και να ανατεθεί σε εκείνον τελικά η ομάδα.Το σημαντικό είναι να ξεκινήσει η εκκαθάριση της ομάδας, για να μην δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα. Αυτή η υπόθεση είναι σημαντική και πρέπει να επιταχυνθεί. Μέχρι την επόμενη Γενικη Συνέλευση δεν μπορεί να ανακοινωθεί τίποτε, αν δεν παρθούν αποφάσεις».
Επι προσωπικού ο κ. Σηφάκης, ανέφερε για την σχέση του με τον ΟΦΗ, ότι «δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πεί ότι απο τότε που γεννήθηκα ήμουν οπαδός της ομάδας. Ομως πρέπει να σας πώ ότι είμαι απο τις Πατέλες. Είμαι Πατελιανός. Σαν μικρό παιδί πηγαίναμε με τα πόδια στο Γεντι Κουλέ. Με τους θείους, με τον πατέρα μου, με τα ξαδέρφια μου, για να δούμε τον ΟΦΗ. Τον ΟΦΗ τον θυμάμαι απο την εποχή του Λεμονή, του Μπαλτατζή, του Κιουσέντερλη, του Βουζουνεράκη. Απο το 1968 που μπορώ να θυμάμαι λόγω ηλικίας. Θυμάμαι το γήπεδο του ΟΦΗ, να έχει χώμα και όχι χορτάρι. Θυμάμαι το παιχνίδι του ΟΦΗ με τ6ν Πιερικό το 3-3 με τον Πέτρο Βουζουνεράκη που μπήκε με το λεμόνι στο στόμα στο δεύτερο ημίχρονο».
Τέλος για το ποιά είναι η πρόταση του για τον επικεφαλής, της ομάδας που εκπροσωπεί αν τελικά της ανατεθούν οι τύχες της ομάδας, ανέφερε ότι «δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη. Αποψη μου είναι ότι θα πρέπει να ρωτήσουμε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, τον Γιάννη Δανδάλη, αν ενδιαφέρεται να συνεχίσει για μια χρονιά στην προεδρία. Αν αρνηθεί, να κοιτάξουμε κάποιο άλλο».
 Αναλυτικά οι σημαντικότερες αναφορές του Αντύπα Σηφάκη στον «ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1»:
  -Η κίνηση σας να παρουσιάσετε εσείς την ομάδα των επιχειρηματιών, σημαίνει ότι θα είστε και επικεφαλής της προσπάθειας αυτής;
Αυτή τη στιγή δεν εχουμε ορίσει ποιός θα είναι επικεφαλής. Τις επόμενες μέρες θα συναντηθούμε και θα ορίσουμε το ποιός θα είναι. Πρέπει να πω ότι μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση περί πρότασης μιλάμε. Δεν αποκλείει κανείς την επόμενη Γενική Συνέλευση να παρουσιαστούν και άλλες προτάσεις, που θα δώσουν ένα καλύτερο στίγμα ή θα πείσουν περισσότερο απο τη δική μας την πρόταση. Αν συμβεί αυτό θα χειροκροτήσουμε και εμείς, εκείνον που θα πείσει τον κόσμο του ΟΦΗ».
 
 -Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας σας, χωρίς φυσικά να αποκλείσει ότι θα συζητήσει οποιαδήποτε άλλη πρόταση...
 «Θεσμικά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ είναι κοντά σε όποιον πείθει για τις προθέσεις του.
Ο κ. Δανδάλης αγαπάει την ομάδα και είμαι βέβαιος ότι θα πράξει αυτό, που θα υποστηρίξει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του ΟΦΗ και όλων των εμπλεκόμενων».
 -Περιμένατε κάποια άλλη πρόταση στην Γενική Συνέλευση;
 «Ναι, περίμενα μια ή δυο προτάσεις να παρουσιαστούν. Πίστευα ότι η Γενική Συνέλευση θα ήταν μια ευκαιρία για αυτό. Δεν έγινε. Ενδεχομένως να γίνει όμως στην επόμενη Γενική Συνέλευση».
 -Είχε κυκλοφορήσει ένα σενάριο για μια πρόταση απο το Νίκο Μαχλά, ο οποίος όμως δεν έδωσε το παρόν στην Γενική Συνέλευση. Θέλετε να μας το σχολιάσετε αυτό;
 «Δεν μπορώ να σχολιάσω τις κινήσεις της ΠΑΕ. Αυτό αφορά τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΠΑΕ.
Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να προχωρήσω σε κριτική πάνω σε αυτό. Εμείς αναλαμβάνουμε την ομάδα απο την Γ Εθνική, σαν Ερασιτεχνική ομάδα».
 -Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για το πότε σας μπήκε το μικρόβιο να ασχοληθείτε ενεργά με τον ΟΦΗ;
 «Το μικρόβιο αυτό που σωστά λέτε, μου μπήκε εδώ και 5-6 εβδομάδες. Γινόταν συζητήσεις για το αύριο του ΟΦΗ. Ακουσα τις προθέσεις κάποιων ανθρώπων για να κινηθούν για τον ΟΦΗ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινηθήκαμε και εμείς. Η διαφορά είναι ότι εμείς παρουσιαστήκαμε στην Γενική Συνέλευση και καταθέσαμε την πρόταση μας. Για αυτό σας είπα ότι περίμενα και άλλες προτάσεις.
 Η τελική επεξεργασία, για να κινηθούμε και η απόφαση μας ελήφθη πριν απο μια εβδομάδα. Τότε πήραμε την απόφαση μας. Το συζητούσαμε όμως εδώ και ένα μήνα».
 -Είστε φίλος του ΟΦΗ; Πηγαίνετε στο γήπεδο;
 «Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πεί ότι απο τότε που γεννήθηκα ήμουν οπαδός της ομάδας. Ομως πρέπει να σας πώ ότι είμαι απο τις Πατέλες. Είμαι Πατελιανός. Σαν μικρό παιδί πηγαίναμε με τα πόδια στο Γεντι Κουλέ. Με τους θείους, με τον πατέρα μου, με τα ξαδέρφια μου, για να δούμε τον ΟΦΗ. Τον ΟΦΗ τον θυμάμαι απο την εποχή του Λεμονή, του Μπαλτατζή, του Κιουσέντερλη, του Βουζουνεράκη. Απο το 1968 που μπορώ να θυμάμαι λόγω ηλικίας. Θυμάμαι το γήπεδο του ΟΦΗ, να έχει χώμα και όχι χορτάρι. Θυμάμαι το παιχνίδι του ΟΦΗ με τ6ν Πιερικό το 3-3 με τον Πέτρο Βουζουνεράκη που μπήκε με το λεμόνι στο στόμα στο δεύτερο ημίχρονο.
Εχω μεγάλες αναμνήσεις απο μικρό παιδί απο το σωματείο.
Επειδή ακούστηκαν κάποια πράγματα, ότι εμφανίστηκαν άνθρωποι, που δεν είχαν ποτέ σχέση με τον ΟΦΗ, πρέπει να πώ ότι πράγματι, διοικητική σχέση, δεν είχα ποτέ.
Δεν ήμουν μέλος της διοίκησης, ή της θύρας 4. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είμαι φίλος του σωματείου. Είμαι ομιλίτης. Είμαι φίλος του ΟΦΗ και απο την ανάγκη για αυτά που συμβαίνουν στον ΟΦΗ είπα μαζί με την παρέα μου να εμφανιστούμε και να βοηθήσουμε στην επανεκκίνηση του σωματείου».
 -Είστε πράγματι μια παρέα, οι επτά επιχειρηματίες που είστε μαζί;
«Δεν ήμασταν οι κολλητοί που βγαίναμε κάθε βράδυ στις ταβέρνες και τα πιναμε. Γνωρίζουμε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλο. Κάποιοι μεταξύ μας, έχουμε και στενότερες επαγγελματικές σχέσεις.
Η ομάδα αυτή ξεκίνησε απο 2-3 άτομα και μετά ο καθ' ένας έφερε και ένα δικό του και γνωριστήκαμε. Συζητήσαμε και καταλήξαμε στην απόφαση που λάβαμε».
 -Ποιοί είναι οι τρείς που βάλατε την ιδέα για να ασχοληθείτε με τον ΟΦΗ;
«Ημουν με Αντώνη Καράτζη και τον Μανόλη Παπακαλιάτη. Ημασταν οι τρείς πρώτοι της κίνησης.
Απο εκεί και μετά επεκτάθηκε το σχήμα. Οποιος θέλει πίσω απο αυτό, να βγάλει κάτι περίεργο δεν θα τα καταφέρει. Διάβασα και κάποια δημοσιεύματα, που είναι εντελώς έξω απο την πραγματικότητα. Τόσο με τον κ. Καρατζη, όσο και με τον κ. Παπακαλιάτη έχουμε επαγγελματικές και προσωπικές επαφές. Βρεθήκαμε και συμφωνήσαμε. Ανοίξαμε την ομάδα μας και μπορεί να γίνουμε και περισσότεροι.  Αυτή  είναι η αλήθεια για να μαθαίνει ο κόσμος. Αν κάποιος υπάρχει που θέλει κάτι να μας καταλογίσει να το κάνει δημόσια και με το όνομα του. Εμείς αν ξέραμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην προσπάθεια μας και του το αρνηθήκαμε να μπεί, να βγεί να μας κατηγορήσει. Είμαστε εντελώς ανοιχτοί σε οποιοδήποτε πιστεύει στο όραμα που έχουμε. Οποιος θέλει για το καλό της ομάδας να έρθει κοντά μας, η πόρτα είναι ανοιχτή. Είμαστε εδώ οι 7 να γίνουν 8,9, 10 ή 11».
 -Υπάρχει δηλαδή  περίπτωση η ομάδας σας να διευρυνθεί;
«Ενδεχομένως ναι. Δεν το αποκλείω»
 -Η παρουσία της οικογένειας Καράτζη στο σχήμα σας είναι ένα μεγάλο στοίχημα...
«Η οικογένεια Καράτζη, σας είπα ότι απο την πρώτη στιγμή, ήταν στην δημιουργία αυτής της ιδέας. Αυτού του οράματος. Αυτό τα λέει όλα».
 -Υποσχεθήκαμε 600 χιλιάδες ευρώ ως ποσό εκκίνησης απο την Γ Εθνική...
 «Κρίναμε ότι αυτό το ποσό είναι αρκετό για μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Η ΑΕΚ όταν ξεκίνησε απο την Γ Εθνική είχε κάποια στοιχεία σε επίπεδο ποδοσφαιριστών και τεχνικού τίμ, ήταν γνωστό ότι θα ανέβει κατηγορία. Το ίδιο έκανε και στην δεύτερη κατηγορία».
 -Αυτό όμως προυποθέτει και μια ποδοσφαιρική οργάνωση.Εσείς έχετε κάνει κάτι πάνω σε αυτό;
«Είναι ένα απο τα θέματα που θα μας απασχολήσουν άμεσα.Δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα καμία δέσμευση, αν δεν είμαστε εμείς, εκείνοι που θα τρέξουν την ομάδα. Μπορεί να βρεθεί κάποιος που να βάλει 2-3 εκ. ευρώ στον ΟΦΗ και να ανατεθεί σε εκείνον τελικά η ομάδα.
Το σημαντικό είναι να ξεκινήσει η εκκαθάριση της ομάδας, για να μην δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα. Αυτή η υπόθεση είναι σημαντική και πρέπει να επιταχυνθεί. Μέχρι την επόμενη Γενικη Συνέλευση δεν μπορεί να ανακοινωθεί τίποτε, αν δεν παρθούν αποφάσεις».
 -Εχετε κάποια προσωπική σκέψη που πρέπει να μπεί μπροστά στην κίνηση σας;
«Θα ήθελα να το κρατήσω για την μεταξύ μας συνάντηση. Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη. Αποψη μου είναι ότι θα πρέπει να ρωτήσουμε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, τον Γιάννη Δανδάλη, αν ενδιαφέρεται να συνεχίσει για μια χρονιά στην προεδρία. Αν αρνηθεί, να κοιτάξουμε κάποιο άλλο. Προσωπική μου θέση, είναι ότι δεν θα είχα αντίρρηση να παραμείνει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ για μια ακόμα χρονιά στην διοίκηση του συλλόγου και όταν γίνει η ομάδα ΠΑΕ, τα πράγματα να αλλάξουν».
Read 6699 times Last modified on Tuesday, 20 October 2015 16:32
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi