Print this page

Συνέντευξη Γρηγόρης Αθανασίου: "Ντρεπόταν να πάνε στα σπίτια τους οι παίκτες του Εργοτέλη"

27 Jan 2016 Written by

 Απίστευτα περιστατικά με ποδοσφαιριστές να κινδυνεύουν με έξωση από τα σπίτια τους, λόγω των οικονομικών οφειλών της ομάδας προς αυτούς, ανέφερε ο Γρηγόρης Αθανασίου, περιγράφοντας το δράμα του Εργοτέλη, το τελευταίο διάστημα, πριν παρθεί η απόφαση της αποχώρησης από την Footballleague.

έμπειρος γκολκίπερ μίλησε στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη για τις δύσκολες καταστάσεις που έζησαν οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη το τελευταίο διάστημα, ενώ  αποκάλυψε ότι ο ίδιος έλαβε από την αρχή της χρονιά μόνο ένα μισθό(!). Παράλληλα χρειάστηκε να πληρώνει ο ίδιος το ενοίκιο του σπιτιού του για α μην τον πετάξουν έξω.

Ο Αθανασίου έκανε λόγο για πολύ δύσκολη στιγμή τη μέρα της αποχώρησης της ομάδας, χαρακτήρισε τους παίκτες του Εργοτέλη «προδομένους από κάποιους» και έπλεξε το εγκώμιο των συμπαικτών του για την επαγγελματική ευσυνειδησία που έδειξαν….

Αναλυτικά οι αναφορές του Γρηγόρη Αθανασίου στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1        

-Γρηγόρη, ποια είναι η επόμενη μέρα για σένα μετά την αποχώρηση του Εργοτέλη;

“Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, θα δούμε. Το Ηράκλειο και την Κρήτη την έχω σαν δεύτερο σπίτι μου, αλλά δεν μας έκατσε. Θέλαμε με τη συζυγο μου,  να γυρίσουμε εδώ μετά το πέρασμα από την Κύπρο, το καταφέραμε, αλλά τα πράγματα δεν πήγαμε όπως θα θέλαμε”.

 -Πάντως τα περισσότερα παιδιά του Εργοτέλη βρίσκουν ομάδα, ένδειξη του καλού υλικού που υπήρχε…

«Ο Εργοτέλης είχε πολύ καλό υλικό. Βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τους παίκτες του Εργοτέλη από πολλές και καλές ομάδες.Είμαι σίγουρος ότι τα περισσότερα παιδιά θα βρουν κάτι καλό».

 -Αλήθεια πως βίωσες εσύ αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 «Υπήρχε συνεχόμενη αβεβαιότητα. Τον τελευταίο μήνα η κατάσταση ήταν τραγική. Δεν ξέραμε αν βρέθηκαν τα χρήματα για τη διαιτησία ώστε να γίνει το παιχνίδι. Δεν ξέραμε αν βρέθηκαν τα χρήματα του καραβιού για να ταξιδέψει η ομάδα και να πάει να παίξει εκτός έδρας. Για θέματα μισθών και ενοικίων να μην το συζητήσουμε.Βάλαμε πλάτη όλοι οι παίκτες σαν επαγγελματίες μέχρι το τέλος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το οικονομικό. Δεν έβγαιναν προς τα έξω. Υπήρχαν κρούσματα με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να μας βγάζουν έξω από τα σπίτια μας. Ντρεπόταν τα παιδιά να πάνε στα σπίτια τους, μην τυχόν και συναντήσουν τον ιδιοκτήτη, από τα χρωστούμενα ενοίκια που υπήρχαν. Δεν θέλεις να βλέπεις πουθενά αυτές τις εικόνες, αλλά υπήρχαν. Δεν εύχομαι σε κανένα να ζήσει κάτι τέτοιο. Μακάρι να έχει συμβεί αυτό γα τελευταία φορά στην Ελλάδα αν και δεν τα βλέπω. Τα προβλήματα είναι πολλά σε διάφορες ομάδες»

-Είχατε κάποια ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση έστω και την τελευταία στιγμή;

“Πάντα υπήρχε μια ελπίδα, ότι κάτι θα πάει καλά. Δεν ήρθε ποτέ όμως. Σίγουρα νοιώθουμε προδομένοι όλοι οι παίκτες για αυτό που έγινε”.

 -Σε προσωπικό επίπεδο, ποια ήταν η οφειλή του συλλόγου…

«Σε προσωπικό επίπεδο, πήρα μόνο ένα μισθό. Παράλληλα πλήρωσα από την τσέπη μου όλα τα ενοίκια γιατί έχω μωρό παιδί και γυναίκα και δεν ήθελα να με πετάξουν έξω. Πίστευα πολύ στην ομάδα και για αυτό και γύρισα. Μείναμε με την πίκρα όλοι».

 -Η τελευταία συγκέντρωση της ομάδας πριν την αποχώρηση πρέπει να ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή, έτσι;

 Η τελευταία μέρα που η ομάδα εγκατέλειψε ήταν σημαδιακή. Εμοιαζε να χωρίζεις μια οικογένεια. Ημασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας όλοι οι παίκτες. Ηταν δύσκολο για όλους”.

 -Tι σημαίνει για το Ηράκλειο η πτώση του ΟΦΗ και του Εργοτέλη;

“Πολύ μεγάλο κακό για το Ηράκλειο αυτό που έχει γίνει με ΟΦΗ και Εργοτέλη. Είναι μια πολη που ζει και αναπνέει για την Κυριακή και δεν έχει ομάδα σε Εθνική κατηγορία».

Read 11752 times Last modified on Monday, 01 February 2016 10:39
Rate this item
(0 votes)

Latest from george