Print this page

Συνέντευξη Μιχ. Τζιράκης: "Aυτό που αξίζει στον ΟΦΗ είναι τα πρόσωπα της διοίκησης "

20 Jan 2016 Written by

«Ότι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα, δεν είναι ούτε οι παίκτες, ούτε το προπονητικό τιμ. Αυτό που αξίζει είναι τα πρόσωπα της διοίκησης. Και αυτή η διοίκηση πρέπει να παραμείνει κοντά στην ομάδα» ανέφερε ο παλαίμαχος άσος και παράγοντας του ΟΦΗ Μιχάλης Τζιράκης. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΟΦΗ ο Μιχ. Τζιράκης, μίλησε στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, για την εικόνα της κρητικής ομάδας στον Ταύρο κόντρα στον Φωστήρα, όπου ήταν παρών και παρακολούθησε την αναμέτρηση, μαζί με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ Παντελή Σαπουνάκη και τον πρόεδρο Αντύπα Σηφάκη, ενώ αναφέρθηκε και στην σημασία ο ΟΦΗ να κυνηγήσει μέχρι το τέλος το στόχο της ανόδου, καθώς όπως είπε «η βίαιη αναπροσαρμογή του ποδοσφαιρικού χάρτη με τις αποχωρήσεις ομάδων, ίσως δώσουν  αξία και στη δεύτερη θέση, στον όμιλο του ΟΦΗ στην Γ Εθνική». Παράλληλα ο Μιχάλης Τζιράκης αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Εργοτέλη, από την Football league και υπενθύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια το Ηράκλειο, είχε δυο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία και σήμερα δεν έχει καμία!

Αναλυτικά οι αναφορές του Μιχάλη Τζιράκη στον «ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1»:

-Πως είδατε την εικόνα του ΟΦΗ στον Ταύρο και στο παιχνίδι με τον Φωστήρα;

«Κατ’ αρχήν θα ξεκινήσω με τον Φωστήρα. Μίλησα με τους ανθρώπους του Φωστήρα. Εχουν το 1/6 από το μπάτζετ του ΟΦΗ. Είναι μια ομάδα που δεν έχει ζεστό νερό για να κάνουν μπάνιο οι παίκτες.

Είναι μια ωραία ποδοσφαιρική παρέα, που στηρίζεται σε 3-4 παίκτες κλειδιά.

Είναι μια ομάδα με πάθος και αυταπάρνηση. Επαιξε έξυπνα. Εκλεψε το χρόνο, κοροίδεψαν τον διαιτητή. Σε ένα πολύ κακό γήπεδο, κατάφεραν και κέρδισαν τον ΟΦΗ».

-Και ο ΟΦΗ όμως έδωσε αφορμές. Η εμφάνιση του ήταν δυσανάλογη της κρισιμότητας του αγώνα…

«Ο ΟΦΗ μπήκε στο γήπεδο, χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί τη σημασία του αγώνα.

Η εικόνα της ομάδας, φαινόταν ότι δεν ήταν η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο για να πάρει το παιχνίδι. Να κάνει την διαφορά των 8 βαθμών, πέντε, από το Φωστήρα και όχι ένδεκα. Εμείς πήγαμε στην Αθήνα, γιατί ξέραμε την σημασία του αγώνα και θέλαμε να βοηθήσουμε με την φυσική μας παρουσία. Σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες του ΟΦΗ έπρεπε να τρώνε σίδερα, παρουσιάστηκαν σαν να παίζουν ένα φιλικό προετοιμασίας. Θέλαμε να δούμε λίγο πάθος και μια αγωνιστικότητα σε ένα παιχνίδι ντέρμπι.

Δεν είδαμε τίποτα όμως. Χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια».

-Πως βλέπετε την ομάδα του ΟΦΗ.;

«Ο ΟΦΗ έπρεπε να φτιάξει μια ομάδα τρένο. Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ έχει κάποιους παίκτες, που δεν μπορούν να παίξουν στο τοπικό Ηρακλείου. Δεν μιλάω για όλους. Μιλάω για κάποιους παίκτες. Εγιναν λάθη στον σχεδιασμό. Είναι πολλές οι αλλαγές προπονητών. Αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Πρέπει να παρθεί μια απόφαση πάνω σε αυτό. Το καλοκαίρι έκανα πολλές κινήσεις για να μείνει ο Νίκος Αναστόπουλος. Κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά τι έχω κάνει πάνω σε αυτό. Δεν έγινε».

-Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης;

«Ο στόχος τώρα είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι 11 βαθμοί δεν είναι εύκολο να καλυφθούν, αλλά πρέπει η προσπάθεια να γίνει μέχρι το τέλος. Τώρα η ομάδα πρέπει να βρεί μια καλή προπονητική λύση που θα στηριχθεί και να ενισχυθεί με κάποιους παίκτες».

-Τι μηνύματα παίρνετε από την Διοικούσα Επιτροπή, με τους ανθρώπους της οποίας συζητάτε πολύ συχνά…

«Οι άνθρωποι που είναι σήμερα στην ομάδα, είναι ευλογία για τον ΟΦΗ. Ηρθαν για να βοηθήσουν την ομάδα. Ηρθαν για να βάλουν τα λεφτά τους και έχουν αγαπήσει την ομάδα. Ζουν με αγωνία και ένταση όλο αυτό που γίνεται.

Πρέπει όλοι μας να τους πείσουμε να μείνουν και ότι αυτή δεν είναι η εικόνα της ομάδας, αλλά μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πετυχημένοι στη ζωή τους και δεν δέχονται να αποτύχουν στον ΟΦΗ. Η ευχή μου και η επιθυμία μου είναι να συνεχίσουν στον ΟΦΗ. Είναι οι καλύτεροι στην κοινωνία του Ηρακλείου. Ο ΟΦΗ είναι η μόνη ομάδα που πληρώνει και έχει ένα μπάτζετ που δεν το έχει ομάδα Α’ Εθνικής. Αυτό δεν πρέπει να το πούμε; Ότι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα, δεν είναι ούτε οι παίκτες, ούτε το προπονητικό τιμ. Αυτό που αξίζει είναι τα πρόσωπα της διοίκησης. Και αυτή η διοίκηση πρέπει να παραμείνει κοντά στην ομάδα».

-Γιατί δεν έχετε μπεί σε αυτήν την διοίκηση;

«Είμαι πολύ κοντά στους ανθρώπους αυτούς. Δεν είμαι στην Επιτροπή γιατί υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που θέλουν να δείξουν την αγάπη τους για τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο. Είμαι κοντά τους. Ισως στο μέλλον είμαι ακόμα πιο κοντά. Δεν είναι αυτό το θέμα».

-Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για τις εξελίξεις στον Εργοτέλη;

«Με μεγάλη λύπη άκουσα τη διάλυση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εργοτέλη. Είναι ένα δεύτερο μεγάλο πλήγμα στο Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, μετά την πτώση του ΟΦΗ στην Γ Εθνική. Αν ανατρέξει κανείς λίγο πίσω, θα θυμηθεί ότι το Ηράκλειο είχε δυο ομάδες στην Σούπερ Λίγκ. Ομάδες που δεν είχε ούτε η Θεσσαλονίκη.

Είναι λυπηρό γεγονός, γιατί πρόκειται για μια μεγάλη και ιστορική ομάδα του Ηρακλείου. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο Εργοτέλης ίσως θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει το δρόμο του ΟΦΗ το προηγούμενο καλοκαίρι. Βλέπω και άλλες ομάδες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης αλλάζει με ένα βίαιο τρόπο. Ισως αυτό ευνοήσει τον ΟΦΗ και ανέβουν περισσότερες ομάδες από την Γ Εθνική. Ισως δηλαδή παίξει κάποια στιγμή και η δεύτερη θέση, για άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Ο ΟΦΗ δεν πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Πρέπει να κυνηγήσει την πρώτη θέση και να έχει στο μυαλό του ότι μπορεί να παίξει και η δεύτερη θέση».

Read 11939 times Last modified on Sunday, 24 January 2016 18:35
Rate this item
(0 votes)

Latest from george