karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Θυμηθήκαμε όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες με δυο φίλους απο τα παλιά

27 Feb 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Οι Παλαίμαχοι του Εργοτέλη, αποτελούν ένα ζωντανό κύτταρο του συλλόγου, με ποδοσφαιρικές συναντήσεις και κοινωνικές δράσεις.
Μια απο αυτές, θα γίνει στην κοπή της πίτας που προγραμματίζουν την Παρασκευή (28/2), τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον παλιό τερματοφύλακα του Εργοτέλη Γιώργο Αλεξάκη, ο υιός του οποίου είχε ένα σοβαρό ατύχημα.
Με τον πρόεδρο των Παλαιμάχων του Εργοτέλη Μανώλη Κεφαλογιάννη και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Καβουσανό, είχαμε την ευκαιρία στο WINNER της τηλεόρασης CRETA να θυμηθούμε παλιές ποδοσφαιρικές στιγμές, τόσο απο τον Εργοτέλη, όσο και απο τις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκαν.
Τον ΠΑΝΟΜ, στον οποίο μεγαλούργησε ο Μ. Κεφαλογιάννης επί προεδρίας του αείμνηστου Γιάννη Κατσούλη και την ομαδάρα που είχε φτιάξει τη δεκαετία του ’90 με τον Ζαχαρία Βλαστό , τον Αργυράκη και άλλους.
Αλλά και τον ΑΟΑΝ του Λάμπρου Μάρη, στον οποίο ο Γιώργος Καβουσανός ήταν «βράχος» στην άμυνα και κάποια στιγμή στην Β’ Εθνική διεκδίκησε και άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Τότε με Σηφάκη, Βλαστό Τσίμπο, Γιάννη Χατζηνικολάου και άλλους στην σύνθεση του.
Με τους δυο καλούς φίλους μιλήσαμε για τον Εργοτέλη του σήμερα που προσπαθεί να μπεί στα πλει-οφ της Σούπερ Λίγκ 2, αλλά και για τον ΟΦΗ (ο Γιώργος Καβουσανός ξεκίνησε απο τον ΟΦΗ και αργότερα δούλεψε και σαν προπονητής σε αυτόν στις ακαδημίες), ο οποίος είναι ένα βήμα απο το να επιστρέψει στις ευρωπαικές διοργανώσεις μετά απο πολλά χρόνια.
Ο Γιώργος, κάποια στιγμή φάνηκε να χτυπάει και την πόρτα του ΟΦΗ, του Γκέραρντ, αλλά τελικά η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ.
Ο ίδιος λέει για αυτό ότι «έτσι είναι, αλλά δεν πειράζει. Ο αθλητισμός έτσι είναι. Δεν μπορούν να παίξουν όλοι σε υψηλό επίπεδο. Εγώ έφτασα όσο πιο ψηλά μπορούσα. Μέχρι τη Β’ Εθνική, με τον ΑΟΑΝ. Είχαμε πολύ καλή ομάδα. Την πρωτη χρονιά στην Β’ Εθνική, ήμασταν σε πορεία ανόδου. Επαιξα με σπουδαίους παίκτες, όπως οι Σηφάκης, Τσίμπος, Βλαστός, αργότερα και αργότερα ο Σωτήρης Κυργιάκος».
Ο Γιώργος Καβουσανός και ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, πέρα απο την ενασχόληση του με τους Παλαίμαχους του Εργοτέλη, είναι και κουμπάροι αλλά και φίλοι επί τρείς δεκαετίες.
Οπως λέει για αυτό ο Μανώλης Κεφαλογιάννης «απο τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του ποδοσφαίρου είναι αυτό. Να δημιουργείς σχέσεις για μια ζωή».
Για την δράση των παλαιμάχων του Εργοτέλη, αναφέρει ότι «αθλούμαστε οι ίδιοι, αλλά κάνουμε και δράσεις κοινωνικές, βοηθάμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας».
Μια απο αυτές τις δράσεις, είναι και η βοήθεια μέσα απο τα έσοδα της πίτας στον παλαίμαχον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, Γιώργο Αλεξάκη.
«Με αξιοπρέπεια, θέλουμε να βοηθήσουμε ένα απο τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει απο τον Εργοτέλη» επισημαίνει ο πρόεδρος των παλαιμάχων του συλλόγου.
Για την ομάδα των Παλαιμάχων του Εργοτέλη, ο Γιώργος Καβουσανός λέει με χιούμορ ότι «είμαι βοηθός προπονητή! Ο Μανόλης είναι πρόεδρος και προπονητής, αλλά και παίκτης όταν το επιβάλουν οι συνθήκες!».
Επισημαίνει όμως και ότι «είμαι δίπλα του για να βοηθάω όσο μπορώ τον σύλλογο.Προσπαθούμε με τα υπόλοιπα παιδιά, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, προσθέτει για την προσπάθεια των Παλαιμάχων του Εργοτέλη, πως «είμαστε ένα ζωντανό κύτταρο. Προσωπικά συμμετέχω και στον Ερασιτέχνη Εργοτέλη.Θέλουμε να διατηρήσουμε την ιστορία του Εργοτέλη, να είναι ένα ζωντανό σωματείο και να συνεχίσει να υπάρχει. Το μέλλον του Εργοτέλη, είναι το Μαρτινέγκο. Γίνεται ένα μεγάλο έργο εκεί. Εχει μπεί μια τάξη απο τον κ. Στειακάκη. Το μέλλον του Εργοτέλη, είναι εκεί».
Για την πορεία του Εργοτέλη και την προσπαθεια που κάνει για να μπεί στα πλει-οφ της Σούπερ Λίγκ 2, ο Γιώργος Καβουσανός λέει ότι «η ομάδα θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη θέση, αν δεν είχε τις μεταπτώσεις στην απόδοση του. Εχει χάσει βαθμούς, που να τους είχε θα είχε κλειδώσει την εξάδα.Ολα θα κριθούν στα τελευταία παιχνίδια. Θέλω να πιστεύω οτι θα έχει την σταθερότητα για να εξασφαίσει την θέση στην εξάδα».
Ενώ ο Μ. Κεφαλογιάννης, λέει με την σειρά του πως «στόχος είναι η εξάδα. Εχει τρία παιχνίδια στο Παγκρήτιο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Υπάρχει ένα θέμα στην άμυνα, αλλά νομίζω ότι ο προπονητής Γιάννης Ταουσιάνης, θα το βρεί, θα πάει στα πλει-οφ και απο εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει».
Για τον ΟΦΗ και την προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στις Ευρωπαικές διοργανώσεις, ο Γιώργος Καβουσανός, επισημαίνει πως «η φετινή χρονιά ήταν ότι καλύτερο. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα στην ομάδα, έχουν βάλει μια τάξη. Εχει καλό ρόστερ. Εκανε μια κοιλιά και θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει πολύ νωρίλτερα την εξάδα. Ο ΟΦΗ έχει ένα ματς έχει ματς και δεν πιτεύω ότι θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη μετά απο 20 χρόνια για να επιστρέψει στην Ευρώπη. Για μένα είναι πολύ κοντά. Εύχομαι στον ΟΦΗ να επιστρέψει στην Ευρώπη».
Ενώ ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, προσθέτει πως «το δικαιούται οΟΦΗ απο τη συνολική του πορεία. Εκανε μια κοιλιά και θα έπρεπε να τον έχει καταφέρει ήδη, αυτό το στόχο”.
H συζήτηση έκλεισε με πόλο, καθώς ο...κανακάρης του Γιώργου Καβουσανού, ο Βασίλης, δεν βάδισε στα χνάρια του πατέρα του για να γίνει ποδοσφαιριστής. Ασχολήθηκε με την υδατοσφαίριση και το μέλλον του είναι λαμπρό, καθώς έχει κληθεί στις Εθνικες ομάδες και μετά τον ΟΦΗ και τη συμμετοχή του στην Α1, πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που είναι αυτή τη στιγμή απο τις μεγάλες ομάδες της Ελληνικής υδατοσφαίρισης.
Ο μικρός αν και πέρασε στο Πανεπιστήμιο Διοίκησης και Τουρισμού στο Ηράκλειο, είπε το «ναί» στην πρόταση απο τον Απόλλωνα και κερδίζει εμπειρίες παίζοντας στην ομάδα Νέων, αλλά και στην πρώτη ομάδα, ως τερματοφύλακας.

Οπως λέει ο πατέρας «ο Βασίλης είναι γέννημα-θρέμμα του ΟΦΗ, απο 4 ετών στην πισίνα. Απο τα 9 στο πόλο του ΟΦΗ. Το αγαπάει πολύ. Εβλεπα το πάθος του, όλα αυτά τα χρόνια. Επαιξε στα 12 του στην Α2 με τον ΟΦΗ, αυτο του έδωσε μεγάλη ώθηση. Ηταν τυχερός γιατί είχε προπονητή τον Μάκη Βολτυράκη στην υδατοσφαίριση του ΟΦΗ. Ενα μεγάλο προπονητή και τερματοφύλακα. Πέρασε στο Πανεπιστήμιο Διοίκησης και Τουρισμού στο Ηράκλειο, ήρθε η πρόταση απο τον Απόλλωνα Σμύρνης, είναι στην ομάδα Νέων και την Ανδρών. Πέρσι ο Απόλλων τερμάτισε τρίτος στην Α1 πόλο, πίσω απο Ολυμπιακοό και Βουλιαγμένη και συμμετείχε και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ και φέτος ο στόχος είναι ανάλογος».

 

Δείτε στο παρακάτω VIDEO της εκπομπής WINNER της τηλεόρασης CRETA, την συνέντευξη του Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Γιωργου Καβουσανού.

Read 1940 times Last modified on Wednesday, 04 March 2020 12:17
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi