karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Μια συζήτηση με τον Βασίλη Πλεσίτη, ένα πραγματικό δάσκαλο του ποδοσφαίρου

12 Feb 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Κάθε συζήτηση με ένα πραγματικό δάσκαλο του ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Βασίλης Πλεσίτης, είναι απολαυστική.
Ετσι ήταν και η τελευταία στο WINNER της TV-Creta, με  ένα απο τους κορυφαίους στη χώρα, στο κομμάτι της ανάπτυξης σε επίπεδο υποδομών.
Απο τα χέρια του Βασίλη Πλεσίτη, στις ακαδημίες του Εργοτέλη στο Μαρτινέγκο, αναδείχθηκαν σπουδαίοι παίκτες που σήμερα παίζουν στο υψηλό επίπεδο, ενώ κάποιοι άλλοι κάνλουν επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο.
Η λίστα είναι μεγάλη, αλλά σε αυτήν ξεχωρίζουν, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Νίκος Καρέλης, αλλά και ο Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος πρόσφατα παραχωρήθηκε δανεικός απο τον Ολυμπιακό στη Μαγιόρκα.
Ο Εργοτέλης, μέσα απο τη δουλειά κάποιων ανθρώπων όπως είναι ο Βασίλης Πλεσίτης, καμαρώνει σήμερα, ως η μοναδική επαρχιακή ομάδα, που έχει τρείς παίκτες στην Εθνική ομάδα των Ανδρών, τους τρείς που προαναφέραμε, ένα σπουδαίο πραγματικά παράσημο.
Πάντα χαμηλών τόνων ο δάσκαλος Βασίλης Πλεσίτης λέει ότι "εκεί που είναι ο καθ’ενας είναι με τη δική του αξία, όλοι εμείς είμαστε βοηθητικοί. Ο ρόλος μου ήταν βοηθητικός. Οι σπουδαίοι είναι οι παίκτες. Αυτοί ανέδειξαν το ταλέντο τους. Αυτοί δουλεύουν κάθε μέρα. Εμείς τους δώσαμε μια κατεύθυνση, τους δείξαμε το δρόμο".
Και αναφέρεται με ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα παιδιά, που ο ίδιος ανέδειξε. Οπως λέει "τον Κούτρη τον πήραμε 14,5 χρονών απο τη Ρόδο. Ηρθε με τη μητέρα του.Δούλεψε σκληρά και έφτασε στην πρώτη ομάδα του Εργοτέλη.
Μετά είχε την τύχη να δουλέψει με τον Γιάννη Πετράκη στα Γιάννινα. Αυτός τον ολοκλήρωσε σαν πάικτη και πήγε στον Ολυμπιακό και τώρα στη Μαγιόρκα.
Ο Μπουχαλάκης είναι ένας παίκτης που δουλεύει πολύ για την ομάδα. Η εξέλιξη του, είναι σπουδαία. Δεν είναι ίσως αυτός που θα ξεσηκώσει το πλήθος, αλλά κάνει πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο.
Για αυτό και όλοι οι προπονητές του Ολυμπιακού, τον είχαν σε πρώτο πλάνο.
Ο Καρέλης περνάει μια μπόρα και του εύζομαι να την ξεπεράσει με τον τραυματισμό του.
Υπάρχουν και άλλα παιδιά ο Αλμπι Αλλα που παίζει την Κίνα σήμερα, ο Σαρρής που αγωνίζεται στην Αλβανία.
Και άλλα παιδιά που κάνουν παρουσία στο επαγγελματικό ποδόφαιρο.
Εχω μεγάλη ηθική ικανοποίηση όταν τα παιδιά αυτά με παίρνουν τηλέφωνο.
Ο Εργοτέλης είναι το μοναδικό επαρχιακό σωματείο που έχει τρείς διεθνείς παίκτες, τον Μπουχαλάκη, τον Καρέλη και τον Κούτρη".
 
 
O έμπειρος προπονητής στα 23 χρόνια προπονητικής καριέρας, έχει αλλάξει όπως λέει μόνο 4 σωματεία. Αυτά είναι "ο Ζαρός, Ασήμι, Εργοτέλης, ΟΦΗ και τώρα Αλμυρός. Δεν ήθελα να φύγω απο τον ΟΦΗ, υπήρχε αναταραχή.Θέλω όπου πάω να έχω το χρόνο να δείξω τη δουλειά μου. Δεν θέλω να είμαι ένα χρόνο εδώ, τον άλλο εκεί".
 
Για την δουλειά στις μικρές ηλικίες, ο Βασίλης Πλεσίτης λέει ότι "για μια 15ετία ασχολήθηκα με τις υποδομές. Πέρασα και τρία χρόνια απο την ΠΑΕ Εργοτέλης, με αξιόλογους προπονητές όπως ο Γιάννης Πετράκης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Γιάννης Ταουσιάνης, ο Σταύρος Λαμπράκης.
Στις μικρές ηλικίες βοηθάς τα παιδιά στην εξέλιξη τους. Εχεις παρέμβαση και στην προσωπική τους ζωή ακόμη".
Σαν άνθρωπος που τον ενδιαφέρει η ποδοσφαιρική ανάπτυξη, δεν μπορεί να μην είναι υπερασπιστής του μοντέλου που ακολουθεί ο ΟΦΗ. Οπως τονίζει για την δουλειά που γίνεται στον ΟΦΗ "είναι ένα μοντέλο μάλλον μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Είναι πρωτοποριακή δουλειά για τα δεδομένα του ΟΦΗ, αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ένα πλάνο και μια φιλοσοφία το οποίο καλούνται να υπηρετήσουν όσοι έρχονται στο σωματείο. Συνήθως γίνεται το αντίθετο. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά. Το μέλλον ανήκει στον ΟΦΗ".
Για τον Εργοτέλη, που είναι ένα σωματείο με το οποίο έχει ταυτιστεί, τονίζει ότι "στον Εργοτέλη περίμενα μεγαλύτερη επένδυση στα τμήματα υποδομής, αλλά όσο υπάρχει Μαρτινέγκο, θα υπάρχει Εργοτέλης. Ισως οι εγκαταστάσεις θέλουν μια αναβάθμιση, αλλά είναι μια πολύ καλή ποδοσφαιρική γειτονιά στο Ηράκλειο.
Ο Εργοτέλης δίνει τη δυνατότητα στους νέους παίκτες να αναδείξουν την αξία τους.
Είναι εφικτό να μπεί στην εξάδα. Μέχρι εκεί. Για την άνοδο ο  ΠΑΣ Γιάννινα έχει την καλύτερη ομάδα κι πιστεύω η δεύτερη ο Απόλλων Σμύρνης, γιατί έχει κάνει μεγάλη επένδυση".
Απο φέτος, όμως, ο Βασόλης Πλεσίτης  κάνει μια στροφή, καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της φιλόδοξης ομάδας του Αλμυρού στην Α1 ΕΠΣΗ, με στόχο να την οδηγήσει στην Γ' Εθνική.
Οπως λέει "το Γάζι είναι ένα προάστιο με 14 χιλιάδες κόσμο. Υπάρχει ακαδημία με 80 παιδιά.
Θέλουμε να περάσουμε τα 100 παιδιά.
Η φιλοσοφία μου είναι να  μην αγοράζουμε ομάδες, αλλά να τις κτίζουμε. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και θέλω να την περάσω στους ανθρώπους του Αλμυρού. Κάναμε διορθωτικές κινήσεις. Μειώσαμε το μέσο όρο ηλικίας. Εχουμε ένα πλάνο που θα βοηθήσει την ομάδα και την επόμενη χρονιά, εφ’ όσον η ομάδα αγωνίζεται του χρόνου στην Γ’ Εθνική. Οι άνθρωποι θέλουν τη νίκη και την άνοδο. Και εγώ το θέλω, αλλά να γίνει με τη δουλειά μου, που είναι ο σύμμαχος μου".
Για την φιλόδοξη προσπάθεια της ομάδας του Γαζίου, ο Βασίλης Πλεσίτης, λέει ακόμη ότι "έχουν γίνει πολλά θετικά στον Αλμυρό. Κάθε μέρα εξελίσσονται. Τρέχουν έργα υποδομής σπουδαία. Νέα αποδυτήρια υψηλού επιπέδου.
Υπάρχουν κονδύλια για βελτιωτικά έργα επέκτασης της κερκίδας, τον φωτισμό του γηπέδου. Εχει στη διάθεση του ο Αλμυρός και άλλη έκταση να την αξιοποιήσει και θέλει να κάνει ένα αθλητικό κέντρο. Ενα ακόμη γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα".
Ενώ για την σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τη Δαμάστα (2-1), αναφέρεται στην καλή ποιότητα ποδοσφαίρου στο γήπεδο και απο τις δυο ομάδες, αλλά και στην εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, καθώς το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 1000 θεατές. Οπως λέει "έγινε ένα πολύ ενδιαδφέρον παιχνίδι ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες. Με ποιότητα στις δυο ομάδγες και πολύ κόσμο στην εξέδρα. Το κυρότερο όμως με πολιτισμένη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Ολο το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο, είναι κερδισμένο απο αυτήν την εικόνα. Στο παιχνίδι είχαν συμμετοχή σπουδαίοι παίκτες που έχουν διαγράψει ζηλευτή πορεία στο επαγγελματικό ποδόφαιρο. Ηταν ένα παιχνίδι παραπάνω κατηγορίας".
Για το τοπικό πρωτάθλημα Ηρακλείου λέει ότι "είναι αν όχι το καλύτερο, απο τα καλύτερα στην Ελλάδα".
Ωστόσο και ο ίδιος δείχνει να μην είναι σύμφωνος με τα μεγάλα μπάτζετ κάποιων ομάδων και τοους ξένους παίκτες (έχει και η δική του). Οπως λέει "οι ξένοι είναι μια υπερβολή. Θα μπορούσε στην θέση αυτών των παιδιών να είναι δικά μας παιδιά, με καλή εκπαίδευση. Τουλάχιστον σε εμάς είναι νεαροί σε ηλικία Αργεντίνοι με καλή ποδοσφαιρική παιδεία και προοπτική. Και στα μπάτζτ δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος. Βρήκα μια κατάσταση που προσπαθώ να διαχειριστώ. Με νέους παίκτες σε ηλικία και να φτιάξουμε ομάδες καλύτερες απο αυτές που έχουμε αυτή τη στιγμή.
Μέσα απο αυτά όλοι μας θα μαθαίνουμε όμως".
Δείτε στο παρακάτω VIDEO της εκμπομπής WINNER του ΤV-Creta την συζήτηση με τον Βασίλη Πλεσίτη.
 
Read 652 times Last modified on Monday, 17 February 2020 20:02
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi