karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Εθνική, Αντετοκούνμπο στο Ηράκλειο, αλλά και ένα μπράβο στον Μπάμπη

07 Aug 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Αυτό που συμβαίνει μπασκετικά στο Ηράκλειο, τα τελευταία χρόνια, είναι πράγματι, αξιοσημείωτο.
Η πόλη, δεν έχει ομάδα που να την εκπροσωπεί σε υψηλές κατηγορίες, καθώς ο ΟΦΗ, παρά την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλει, βολοδέρνει στην Β’ Εθνική και οι υπόλοιποι, ακόμη και το ιστορικό Ηράκλειο που άλλοτε μεσουρανούσε στην Α1 και έφτανε μέχρι να παίζει και στην Ευρώπη με το Κύπελλο Κόρατς, είναι στα τοπικά πρωταθλήματα, το ίδιο και ο Εργοτέλης.
Και όμως, το Ηράκλειο, είναι η μπασκετούπολη της Ελλάδος, όπως γράφουν έγκριτοι μπασκετικοί συνάδελφοι, επισκέπτες της περιοχής μας.
Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, αποκαλούν «σπίτι τους», το «παλατάκι» μας, το όμορφο κλειστό γυμναστήριο στα Δυο Αοράκια, Παγκόσμια και Πανευρωπαικά πρωταθλήματα, ανατίθενται χωρίς δεύτερη σκέψη στο Ηράκλειο, ενώ και ο σπουδαίος Γιάννης Αντετοκούνμπο MVP 2019 του ΝΒΑ, βρίσκεται αυτήν την εποχή στα μέρη μας, με την Εθνική, βάζοντας ένα ακόμη παράσημο, στην πόλη μας, που είναι για ένα ακόμη λόγο, στο επίκεντρο του μπάσκετ.
Για όλα αυτά βέβαια που συμβαίνουν, δεν μας κάνει κανείς χάρη, όπως μου είχε πεί σε μια παλαιότερη συνέντευξη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος (Διαβάστε την ΕΔΩ). Τα δικαιούμαστε στο έπακρο.
Όπως μου είχε πεί χαρακτηριστικά ο "παππούς" του Ελληνικού μπάσκετ «η Κρήτη έχει πλέον τις υποδομές για να διεκδικεί μεγάλες διοργανώσεις. Δεν κάνουμε καμία χάρη στο Ηράκλειο. Το Ηράκλειο κάνει χάρη σε εμάς και αυτό μας ικανοποιεί. Το κρητικό κοινό έχει αποδείξει ότι αγκαλιάζει αυτές τις διοργανώσεις που του έχουμε αναθέσει Τα Δυο Αοράκια είναι γήπεδο διεθνών προδιαγραφών. Εχει φτιαχτεί με κέφι και εξυπηρετεί σύγχρονες απαιτήσεις. Είναι ένα αθλητικό στολίδι για το Ηράκλειο, για την Κρήτη, αλλά και την Ελλάδα. Το γήπεδο αυτό δίνει τη δυνατότητα στον κρητικό λαό και τον Ηρακλειώτη, να απολαμβάνει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Είναι ένα γήπεδο που εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες. Ο εμπνευστής και ο κατασκευαστής του αξίζουν συγχαρητήρια. Θα βοηθήσει πολύ και την Κρήτη και τον αθλητισμό. Σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ και την επίμονη προσπάθεια του προέδρου του Μπάμπη Μαρκάκη, το Ηράκλειο εξελίσσεται σε ένα κέντρο μεγάλων διοργανώσεων. Σε αυτό βοηθούν και τα γήπεδα αλλά και οι εγκαταστάσεις. Ομως μετράει πολύ και η συμπαράσταση που έχουμε απο τους φορείς για αυτό» λέει ο πρόεδρος της ΕΟΚ.
Το δικαιούμαστε, λοιπόν, όλο αυτό που συμβαίνει. Εχουμε ένα υπέροχο γήπεδο και ένα κοινό, που αγκαλιάζει την Εθνική ομάδα, αλλά και τους ανθρώπους της ΕΚΑΣΚ, της τοπικής Ενωσης του μπάσκετ, που σε κάθε επίσκεψη της Εθνικής ή άλλης μεγάλης διοργάνωσης, αφήνουν τα σπίτια τους, για να μην λείψει το παραμικρό στους επισκέπτες.
Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης, έχει συνδέσει το όνομα του, με την φιλοξενία στο Ηράκλειο, των μεγαλύτερων διοργανώσεων, που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη, σε επίπεδο μπάσκετ, αλλά και όχι μόνο, θα έλεγα.
Παρ΄ότι, ποτέ δεν επιδιώκει την δημοσιότητα, θα είναι άδικο να μην πούμε δυο κουβέντες για τον άνθρωπο αυτόν, η συνεργασία και η καλή επαφή του οποίου, με την Ομοσπονδία, έχει φέρει όλα αυτά τα οφέλη, για να έχει το κρητικό κοινό, την ευκαιρία να απολαμβάνει μπάσκετ υψηλού επιπέδου.
Ο «Μπάμπης» έχει καταφέρει όμως και κάτι άλλο. Μέσα από την σπουδαία χορηγία της ΑΝΕΚ, η οποία προσφέρει δωρεάν στα κρητικά σωματεία τις μετακινήσεις τους προς και από την Αθήνα, για να μετέχουν στα εθνικά και αναπτυξιακά πρωταθλήματα, έχει ουσιαστικά κρατήσει ζωντανό και το μπάσκετ στην Κρήτη, καθώς αν έλειπε αυτή η χορηγία, αμφιβάλω αν οι ομάδες μας θα είχαν την δυνατότητα να αγωνιστούν, λόγω της λυπηρής οικονομικής κατάστασης, που βρίσκονται.
Ένα μπράβο λοιπόν, στον Μπάμπη. Και ένα ακόμη μπράβο, για κάτι ακόμη, που  έχει τη δική του σφραγίδα.
Με προσωπικές του ενέργειες, περίπου 500 παιδιά-αθλητές από σωματεία της Κρήτης, θα δουν δωρεάν, από κοντά την Εθνική ομάδα και τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποτελεί σε Παγκόσμιο το σύγχρονο παράδειγμα-πρότυπο του αθλητή, που κυνήγησε το όνειρο του και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα.
Για τον Μπάμπη, που είναι ένας από τους τελευταίους γνήσιους μπασκετικούς παράγοντες, που έχουν μείνει στο νησί, η ανάπτυξη του αθλήματος, είναι το νούμερο ένα στοίχημα.

Read 1935 times Last modified on Monday, 19 August 2019 13:02
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi