karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

KEN ofi 500x167

KABAKAS-mvpnnnn

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

fimi500x167

ASFALEISKRITI500X176

pwm 2 500x176

winnerkorts

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

benneto ofi 414x140

autotrack 500X176 2

fastfitness 500X176 01

terranet500x176

O Nίκος Τζώρτζογλου είναι ο μοναχικός λύκος της αναδιάρθρωσης

10 Apr 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ο Νίκος Τζώρτζογλου, είναι απο τους λίγους, που δεν έχουν χάσει την πίστη τους, για το θέμα της αναδιάρθρωσης.

"Θα το πάμε μέχρι τέλους. Δεν το αφήνουμε έτσι" μου λέει, για την υπόθεση που "βασανίζει" το Ελληνικό ποδόσφαιρο, τον τελευταίο καιρό.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, θεωρεί ότι ακόμα και αν συμφώνησαν με τον Βασιλειάδη, ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκ και βγάλανε και τις φωτογραφίες, η σχετική τροπολογία, δύσκολα θα περάσει στη Βουλή.

Εδώ βέβαια, θέλω να πω, ότι, πέρασε το θέμα των Πρεσπών για τη Μακεδονία, στην αναδιάρθρωση θα κάνουν αντάρτικο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Ωστόσο, πάντα σε αυτά τα κρίσιμα θέματα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν, όλες οι απόψεις.

Κάποιοι θεωρούν, ότι για το θέμα της αναδιάρθρωσης, η τελική απόφαση ανήκει στον Τσίπρα και δίνουν πιθανότητες ανατροπής, καθώς η αλήθεια είναι, ότι αρκετοί βουλευτές της κυβέρνησης, σε διάφορες περιοχές της χώρας, που πλήττονται συμφέροντα τοπικών ομάδων (ειδικά εκείνων της Γ' Εθνικής), κάτι που θα έχει κόστος στις προσεχείς εκλογές, έχουν ταχθεί δημόσια κατά της αναδιάθρωσης.

Μέχρι σήμερα,  οι δικοί μας (κυβερνητικοί βουλευτές), έχουν κρατήσει σιωπηλή στάση, περιμένοντας τις εξελίξεις, έχοντας όμως και αυτοί αντιληφθεί ότι αν ο ΟΦΗ χάσει την κατηγορία, ο κόσμος θα τους τιμωρήσει στην κάλπη.

Οι φωνές του Τζώρζογλου , οι συνεντεύξεις του και οι συχνές του επιστολές, για το ζήτημα αυτό, έχουν αναδείξει κάποιες σοβαρές "αλήθειες" στο όλο ζήτημα.

Χαρακτήρισε "δωροδοκία" των ΠΑΕ, όλο αυτό που έκανε ο Υφυπουργός αθλητισμού με το μοίρασμα 50 εκ. ευρώ στις ομάδες για διετή κλειστά συμβόλαια με την κρατική τηλεόραση.

Και ανέδειξε, το πολύ σοβαρό ζήτημα, του "αθέμιτου ανταγωνισμού" που δημιουργήθηκε στην Σούπερ Λίγκ, μέσα απ' όλη αυτή τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, στην τελευταία του επιστολή σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ επιμένει συγκεκριμένα στο ζήτημα του "αθέμιτου ανταγωνισμού" και επικαλείται την υπόθεση του 2014, όταν η Κομισιόν ζήτησε την επιστροφή επιχορηγήσεων 49 εκατ. ευρώ από επτά μεγάλες ισπανικές ομάδες, χαρακτηρίζοντας της παράνομες, ερευνώντας κάθε παρόμοια περίπτωση στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ρεπορτάζ είχε αναφέρει ότι η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μάργκρετ Βεστάγκερ, ανακοίνωσε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικ Μπιλμπάο, η Ατλέτικ Οσασούνα, η Έλτσε και η Χέρκουλες, πρέπει να επιστρέψουν συνολικά επιχορηγήσεις ύψους 49 εκατ. ευρώ στο ισπανικό κράτος.

Και όπως ανέφερε, η επίτροπος ,σε μια υπόθεση πανομοιότυπη με ττη δική μας «η χρήση κρατικού χρήματος για τη χρηματοδότηση ποδοσφαιρικών ομάδων μπορεί να δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μια εμπορική δραστηριότητα όπου εμπλέκονται πολλά χρήματα και οι συναλλαγές κρατικών κεφαλαίων θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες περί ανταγωνισμού. Οι οντότητες που ερευνήσαμε σε αυτές τις περιπτώσεις δεν συμμορφώνονται».

Εκτός από την Ισπανία, η Κομισιόν είχε ξεκινήσει έρευνα για επιχορηγήσεις ομάδων και στην Ολλανδία, όπου όμως, απεφάνθη ότι οι χορηγήσεις των τοπικών Αρχών σε πέντε ολλανδικές ομάδες, συγκεκριμένα τις FC Den Bosch, PSV Eindhoven, MVV Maastricht, NEC Nijmegen και Willem II, Tilburg, έγιναν με βάση τους κοινοτικούς νόμους.

Aυτό το καραμπινάτο επιχείρημα, "Aθέμιτου Ανταγωνισμού" που δημιουργήθηκε στο Ελληνικό πρωτάθλημα με την κρατική παρέμβαση και το μοίρασμα 50 εκ. ευρώ, επιλεκτικά σε κάποιες ομάδες, θα έπρεπε να αποτελεί σήμερα τη "σημαία" των ομάδων που έχουν  θιχτεί, απο όλη αυτήν την κρατική παρέμβαση, καθώς δημιούργησε μεγάλες ανισότητες στα έσοδα των ομάδων και κατ' επέκτασιν τον αγωνιστικό τους σχεδιασμό και τις ομάδες που εν τέλει έφτιαξαν και παρουσίασαν, στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ομάδες όμως "παγιδεύτηκαν" και έβαλαν την υπογραφή τους, σε ένα σχέδιο που συνέφερε μόνο τους 7, που υπέγραψαν (λόγω των χρημάτων που πήραν και τα διετή συμβόλαια με την κρατική τηλεόραση) και με το πρόσχημα, ότι δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα.

Αντί να φωνάζουν όμως, αυτές, ουρλιάζει ο Τζώρτζογλου, σαν μοναχικός λύκος!

Οχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά Πανελλαδικά.

Κάποιοι λένε, ότι ο Νίκος έχει σηκώσει την σημαία της επανάστασης, επειδή θα πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία, στις προσεχείς εκλογές.

Μπορεί να είναι και αυτό.

Η γνώμη μου είναι, ότι δεν είναι μόνο για αυτό.

Ο Τζώρτζογλου και στο παρελθόν, πολύ πριν αποφασίσει να πολιτευτεί, εξέφραζε θέσεις, που δεν ήταν αρεστές, στην εκάστοτε κυβέρνηση, για αποφάσεις που αφορούσαν το ποδόσφαιρο.

Το επαγγελματικό ή το Ερασιτεχνικό.

Ανεξάρτητα, απο τα κίνητρα που έχει, σε κάθε περίπτωση, τα ζητήματα της "δωροδοκίας" και του "αθέμιτου ανταγωνισμού", που αναδεικνύει, είναι το αλατοπίπερο, όλης αυτής της αμαρτωλής ιστορίας και έχει απόλυτο δίκιο.

Το ερώτημα είναι, αν όλος αυτός ο σαματάς που συνεχίζει να κάνει πιάσει τόπο.

Αυτό, θα το δούμε...

Καλύτερα να παλεύεις, πάντως και να πέσεις μαχόμενος, παρά να πέσεις αμαχητί...

 

 

Read 824 times Last modified on Wednesday, 17 April 2019 14:19
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi