karatzis ofi 500x167

dandaliskentriko-banner-500x176

pwm 2 500x176

ASFALEISKRITI500X176

ALMYRA2018

fastfitness 500X176 01

terranet500x176

KEN ofi 500x167

kortsidakis500x176fimi

pastarela-500-176-2019

autotrack 500X176 2

stella

balnea111

skai-korts500x176

vavoulas black-clean 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

georgia500X176

watercity500x176

KABAKAS-mvpnnnn

viewtag500x176

Το σχέδιο υποβιβασμού του ΟΦΗ και η επιβίωση στην "ζούγκλα" του Ελληνικού ποδοσφαίρου

04 Mar 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Να πληρώσει ο ΟΦΗ, για  όλα τα σπασμένα, για όλες τις αμαρτίες, του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Αυτό θέλει, η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε σε πρώτο βαθμό, τον υποβιβασμό του ΟΦΗ, για την υπόθεση του περσινού αγώνα ΟΦΗ-Αιγινακός 6-0, αφαίρεση 6 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα και χρηματικό πρόστιμο 300 χιλιάδων ευρώ.

Η απόφαση, είναι εφέσιμη και στον ΟΦΗ τονίζουν ότι θα προσφύγουν όπου μπορούν, ακόμα και στο CAS, για να ανατρέψουν την απόφαση-έκτρωμα, η οποία ελήφθη μετά από μια έρευνα που έκανε μια ομάδα προσώπων, η οποία και εισηγήθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας, τον υποβιβασμό του ΟΦΗ (και ) του Αιγινιακού, για χειραγώγηση αγώνα!

Την ίδια ώρα, που στο Ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν γίνει σημεία και τέρατα, πρόσφατα αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι για το σκάνδαλο Coriopolis, που συγκλόνισε το Ελληνικό ποδόσφαιρο με καταθέσεις, καταγεγραμμένες ηχητικές συνομιλίες και ένα σωρό αποδεικτικά στοιχεία, ο ΟΦΗ καλείται να πληρώσει με το βαρύτερο τίμημα του υποβιβασμού, όλη αυτή την ιστορία.

Το αποτέλεσμα της πρωτόδικης απόφασης, δείχνει ότι το νομικό επιτελείο του ΟΦΗ, το οποίο απαρτίζουν οι δικηγόροι Γιώργος Μανιάτης, Ιάσων Παπαστεφανάκης και Δημήτρης Βαγιάκος, θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο, σε δεύτερο βαθμό, ώστε να καταρρίψει όλα αυτά τα στοιχεία, που οδήγησαν στην καταδίκη του ΟΦΗ σε πρώτο βαθμό.

Ενώ η ΠΑΕ, την ίδια ώρα που ο κόσμος του ΟΦΗ παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, θα πρέπει να καταγγείλει όλους αυτούς που παίζουν με αυτήν την υπόθεση, ένα βρώμικο παιχνίδι, στην πλάτη του.

Η σιωπηρή τακτική της ΠΑΕ, μπορεί να είναι μια τακτική που συνηθίζει να ακολουθεί και σε άλλα θέματα (π.χ. διαιτησία), ωστόσο εδώ μιλάμε για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και ίσως αυτή η στάση της, εκληφθεί ως αδυναμία επιχειρημάτων.

Η ΠΑΕ ενημερώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/3) για την απόφαση και ακολούθησε σύσκεψη στελεχών για την υπόθεση, στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, μέσα από την οποία, η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει ότι

«η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ενημερώθηκε για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και θα την εφεσιβάλλει στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Πολιτικοί και αθλητικοί φορείς του Ηρακλείου, έχουν ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια συντονισμένων συναντήσεων, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές του Ηρακλείου (πως θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ηρακλειωτών αν υποβιβάσουν τον ΟΦΗ;) και άλλοι φορείες προκειμένου να διερευνηθούν και να φωτιστούν με λεπτομέρεια, όλες οι πτυχές της «σκοτεινής» αυτής υπόθεσης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου αναφέρει ότι "συμπορεύομαι με όλους τους φορείς και για μια ακόμη φορά μπαίνουμε μπροστά για τη δικαίωση του ΟΦΗ. Τίποτα δεν είναι οριστικό. Ας επικρατήσει το δίκαιο και ας εφαρμοστεί για όλους. Για όλους όμως".

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, που έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια και για το θέμα της ματαίωσης της αναδιάρθρωσης με συνεχείς επιστολές, αναγγέλει με την τοποθέτηση αυτή, το ξεκίνημα, συναντήσεων θεσμικών φορέων, για την υπόθεση του ΟΦΗ.

Η πόλη του Ηρακλείου έχει αρχίσει να ξεσηκώνεται, ενώ οι οργανωμένοι του ΟΦΗ στέλνουν μήνυμα στην ΕΠΟ, ότι "καμία Εθνική δεν θα είναι δεκτή στο Ηράκλειο και το Παγκρήτιο στάδιο" εφ' όσον η ποινή αυτή παραμείνει.

Στον ΟΦΗ, πρέπει να είναι έτοιμοι για ένα πόλεμο. Για μια μεγάλη μάχη, που πρέπει να δοθεί παράλληλα, με την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας, που είναι επίσης, δύσκολη.

Ας μην είμαστε αφελείς. Αυτός είναι ο στόχος. Μέσα απο όλο αυτό, ένα ακόμη βαρίδι στην πλάτη του ΟΦΗ, ώστε να καταρρεύσει, για να την...γλυτώσουν κάποιοι άλλοι.

Αυτός είναι ο νόμος της επιβίωσης της "ζούγκλας", δηλαδή του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα σοβαρά ερωτήματα της υπόθεσης:

Ποια είναι τα στοιχεία που δικαιολογούν τέτοια καταδικαστική ποινή για τον ΟΦΗ;

Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με αντίστοιχες υποθέσεις στο πρόσφατο ποδοσφαιρικό παρελθόν, στις οποίες η επιτροπή δεοντολογίας πρότεινε υποβιβασμούς ομάδων, αλλά τελικά αυτό δε συνέβη ποτέ.

Υπάρχουν τουλάχιστον δυο δεδικασμένα με ομάδες που είχαν ζητήματα με την επιτροπή δεοντολογίας, αλλά τελικά αθωώθηκαν.

Ποια είναι τα πρόσωπα των επιτροπών αυτών που ερευνούν, προτείνουν και λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις και ποια η αξιοπιστία τους.

Πως είναι δυνατόν να τιμωρείται τόσο καταδικαστικά μια ΠΑΕ, που έχει διαφορετική διοίκηση, με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση και μια ομάδα που μετέχει σε άλλη κατηγορία!

Nα τιμωρηθούν τα φυσικά πρόσωπα, που εμπλέκονται σε αυτήν την ιστορία, αν πράγματι τα στοιχεία είναι τέτοια, όμως τι φταίει μια ΠΑΕ, που έχει αλλάξει τα πάντα απο τότε, ένα χρόνο μετά, να καταδικάζεται μ αυτόν τον τρόπο;

Γιατί «θυμήθηκαν» φέτος κάποιοι μια περσινή ιστορία και την έφεραν στο προσκήνιο τώρα που το πρωτάθλημα είναι στην πιο κρίσιμη στροφή του;

Ποια είναι τα «κενά» σημεία της υπόθεσης αυτής, που υπάρχουν ανακρίβειες και πως μπορεί να τις εκμεταλλευτεί αυτές ο ΟΦΗ.

Αληθεύει, ότι στις συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση του ΟΦΗ-Αιγινιακός, γίνεται λόγος για διαφορετικό σκορ, απο αυτό που τελικά ήρθε 6-0 στο παιχνίδι;

Πως μπορεί να τίθεται θέμα χειραγώγησης αγώνα, μεταξύ δυο ομάδων, με τόσο τεράστια διαφορά δυναμικότητας; Είχε ανάγκη ο ΟΦΗ να χειραγωγήσει το παιχνίδι, για να κερδίσει τον αδύναμο Αιγινιακό;

Οπότε για ποιά χειραγώγηση αγώνα μιλάμε και για ποιό στοιχηματισμό;

Σε αυτήν την υπόθεση, δεν θα πρέπει να αφεθεί τίποτα, στην τύχη του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με ξαναζεσταμένα μακαρόνια πολεμούν τον ΟΦΗ

Το παρασκήνιο πίσω απο την κουρτίνα και οι διώξεις για το ΟΦΗ-Αιγινιακός

Read 1124 times Last modified on Sunday, 10 March 2019 18:29
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi