karatzis ofi 500x167

dandaliskentriko-banner-500x176

pwm 2 500x176

ASFALEISKRITI500X176

ALMYRA2018

logo rossetti 300dpi

terranet500x176

KEN ofi 500x167

kortsidakis500x176fimi

PASTARELLA 500x176

autotrack 500X176 2

stella

balnea111

skai-korts500x176

vavoulas336x280 build

kortsidakis 500x176 arxontiko

georgia500X176

fastfitness 500X176 01

KABAKAS-mvpnnnn

viewtag500x176

Με μια υπόθεση που μοιάζει με "ξαναζεσταμένα μακαρόνια" κάποιοι άνοιξαν πόλεμο στον ΟΦΗ

07 Feb 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Αλήθεια, τι συμφέροντα μπορεί να κρύβονται πίσω απο το την υπόθεση ΟΦΗ-Αιγινιακός (6-0), που επιχειρούν να "ξεθάψουν" ορισμένοι για να πλήξουν τον ΟΦΗ, ο οποίος περνά μια περίοδο οικονομικής ευημερίας, έχοντας απο ότι φαίνεται αφήσει πίσω του, τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος.
Δεν μπορεί και δεν είναι, σε καμία περίπτωση τυχαία, η "επικαιροποίηση" μιας υπόθεσης που  την σερβίρουν ξανά σαν "ξαναζεσταμένα μακαρόνια" με σαφή στόχο, να δημιουργήσουν πανικό στην ομάδα, σε μια κρίσιμη βαθμολογικά και αγωνιστικά περίοδο.
Πέρσι, απέτυχαν παταγωδώς να σταματήσουν το τρένο του ΟΦΗ, το οποίο πάτησε μαζί του και τους καταγγέλοντες, που πήγαν να φρενάρουν την πορεία του, για την Α' Εθνική.
Φέτος, επανέρχονται όλως τυχαίως τώρα, που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία, με σκοπό και πάλι την τρικλοποδιά και το... φρένο, σε όλο αυτό που γίνεται στον ΟΦΗ.
Δεν είναι μια υπόθεση, που πρέπει να περνάει στο ντούκου και απο κανένα. Ποτέ δεν ήταν!
Και πέρσι, η διοίκηση του ΟΦΗ "βασανίστηκε" με αυτήν και με μια συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια την έστειλε στο...συρτάρι, την ώρα που κάποιες ομάδες, επιδίωκαν την ανάδειξη της, για να ευνοηθούν αυτές έναντι του ΟΦΗ και να πάρουν εκείνες, το εισιτήριο της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία.
Το ίδιο θα γίνει και φέτος, απο κάποιους επίδοξους μνηστήρες, ανταγωνιστές του ΟΦΗ, που είναι βέβαιο ότι θα δείξουν ευαισθησία, για δικός τους όφελος.
"Κανένα σχόλιο. Θα τοποθετηθούμε όταν πρέπει" λέει η σημερινή διοίκηση του ΟΦΗ, η οποία θα πρέπει όμως να ετοιμαστεί έγκαιρα και να αντιδράσει δυναμικά, σε αυτόν τον πόλεμο που πάνε κάποιοι να ανοίξουν με την ομάδα.
Χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί, ώστε αυτή η υπόθεση, να μείνει μακριά απο το ποδοσφαιρικό τμήμα, σε αυτήν την κρίσιμη φάση.
Δυο διοικήσεις, της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, έχουν μεσολαβήσει απο την επίμαχη περίοδο.
Πως μπορεί, ο ΟΦΗ του σήμερα, να είναι υπόλογος, για κάτι που αφορά δυο διοικήσεις πίσω;

Και πως μπορεί να τιμωρηθεί με "αφανισμό" o ΟΦΗ όπως ουσιαστικά εισηγείται το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ, με ποινή υποβιβασμού του ΟΦΗ, χρηματικού προστίμου 3 εκ. ευρώ και  ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών απο την κατηγορία που θα αγωνίζεται του χρόνου, κάνοντας λόγο στην εισήγηση της, για σαφείς ενδείξεις χειραγωγημένου αγώνα και στοιχηματισμού.
Σε μια εποχή, που πρόσφατα, αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Koriopolis, το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΟΦΗ θα πληρώσει τα σπασμένα;

Και μια...αφέλεια: Το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας εκτιμάει ότι το περιβόητο παιχνίδι ΟΦΗ-Αιγινιακός 6-0, στήθηκε για να λήξει με διαφορά τριών τερμάτων, αλλά τελικά έληξε με έξι (6-0).

Τι στο καλό, στράβωσε;

Και ερωτώ:  Eίναι ή δεν είναι αυτό, μια αδυναμία, για την αξιοπιστία, της περιβόητης έρευνας, που έχει γίνει.

Ας δούμε όμως την εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ για το επίμαχο παιχνίδι που έγινε στις στις 12 Νοεμβρίου 2017 και ο ΟΦΗ επικράτησε 6-0, αφού προηγήθηκε 4-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Σύμφωνα με την έρευνα:

"O τότε πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος συμφώνησε με το Γιάννη Νώπα πρόεδρο του Αιγινιακού και μέσω αυτού με τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου να χάσει ο Αιγινιακός το παιχνίδι με διαφορά τριών τερμάτων. Σκοπός της συμφωνίας ήταν η αποκομιδή οφέλους από το στοίχημα και αντίστοιχα του βαθμολογικού οφέλους για τον ΟΦΗ.

Το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας, εισηγείται για τον ΟΦΗ-αλλά και τον Αιγινιακό τις ποινές:

1. Υποβιβασμού,

2. Αφαίρεσης έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που θα δικαιούται να μετέχει και

3. Πρόστιμο 3.150.000 ευρώ.

Αν γίνει δεκτή η εισήγηση τότε ο ΟΦΗ θα υποβιβαστεί στη νεοσύστατη Super League 2 και θα πρέπει να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς. 

Η ερευνήτρια εισηγείται ακόμη την επιβολή ποινών:

Στον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο και το μέλος του εμπορικού τμήματος Γιώργο Πηρουνάκη την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ στον καθένα.

Ανάλογη ποινή εισηγείται για τον πρόεδρο του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου, ενώ για τον διερμηνέα της ΠΑΕ Αλέξανδρο Μαχαιρίδη αλλάζει μόνο το πρόστιμο που περιορίζεται σε 200.000 ευρώ. Για τους τρεις ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού υπάρχει πρόσθετα η ποινή απαγόρευσης εισόδου εφόρου ζωής στους αγωνιστικούς χώρους".

Στον ΟΦΗ δεν πρέπει να αφήσουν καιρό για χάσιμο, να ετοιμαστούν δυνατά και γρήγορα, ώστε να δώσουν μια ηχηρή απάντηση, σε εκείνους που σκόπιμα θέλουν σήμερα, να τον πλήξουν.

Και κάτι τελευταίο: Επειδή έρχονται εκλογές, ας ετοιμαστούν οι υποψήφιοι βουλευτές του Ηρακλείου, να ...χορέψουν!

Read 628 times Last modified on Friday, 15 February 2019 20:24
Rate this item
(1 Vote)

Νεότερα Άρθρα

Stoiximatistirio